300 tågade mot antisemitism i Malmö

Malmös kommunalråd Ilmar Reepaulu (S) gick på lördagen i täten för en kippavandring i Malmö. Tåget gick från synagogan till Möllevångstorget och är ett led i försöken att få bort antisemitismen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

De 300 demonstranter som deltog i kippavandringen kunde njuta av sol och värme. I tåget fanns representanter för nästan alla partier. Huvudtalare vid vandringens mål, Möllevångstorget, var integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Ullenhag uppehöll sig vid den senaste attacken mot judiska församlingen och konstaterade att det självklart inte får gå till på detta sätt. Han berättade också om ett bidrag på en halv miljon kronor som regeringen beviljat Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA).
Pengarna ska användas till en utbildningssatsning med fokus på antisemitism och islamofobi riktad till lärare och annan skolpersonal i Malmö, skriver Skånska Dagbladet.
– Skolans roll i arbetet mot främlingsfientlighet och intolerans kan inte nog understrykas, sade integrationsministern.
Antalet hatbrott mot judar är högre i Malmö än i Göteborg och Stockholm. Många säger sig vara rädda för att säga ifrån när människor i närheten pratar fördomsfullt om judar.
Talare på Möllevångstorget är integrationsminister Erik Ullenhag (FP). En tidigare kippavandring genomfördes i augusti.

Annons
Annons
Nyhemsveckan
Annons
Annons