Bönedag för Korea på söndag

Samtidigt som ordkriget trappas upp mellan USA och Nordkorea uppmanar kyrkor världen över till bön för fred.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Den 13 augusti kommer kristna över hela världen att be för en fredlig återförening av Koreahalvön. Initiativet kommer från kyrkor i såväl Nord- som Sydkorea, och uppmaningen om bön sprids nu över hela världen tack vare Kyrkornas världsråd och Världsevangeliska alliansen.

Situationen på Koreahalvön har de senaste dagarna blivit alltmer hotfullt, framförallt handlar det hela om en upptrappad ordkonflikt mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong Un.

Spänt läge

Nordkorea har länge hotat omvärlden med sina kärnvapenplaner, inte minst USA. Till skillnad från tidigare amerikanska presidenter verkar dock inte Donald Trump speciellt intresserad av att kyla ned motsättningarna, utan har hotat Nordkorea med eld och vansinne om de skulle göra verklighet av sina hot.

Kyrkornas respons är en bön om försoning, snarare än en konfrontation. Kyrkornas världsråds generalsekreterare Olav Fykse Tveit har också i ett pressmeddelande gått ut med budskapet att ökade sanktioner mot Nordkorea inte kan väntas bidra till något positivt, med tanke på hur situationen utvecklat sig.

Annons
Nyhemsveckan
Annons