Carola bjöd tiggare på middag

Carola Häggkvist följde ett infall och bjöd hem ett rumänskt par - nu uppmanar hon andra att göra likadant.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Sångerskan Carola Häggkvist berättar i en intervju i Aftonbladet om att hon tillsammans med sina barn bjöd hem paret.

- Jag gick fram och frågade hur det var med dem, för han såg inte ut att ha ätit och sovit på ett tag. Så jag kände att jag ville ge mer, en hemkänsla för de sover väldigt enkelt ute i en av våra förortsskogar.

Det tiggande paret kom Carola i kontakt med i kyrkan, där hon var tillsammans med dottern Zoe.

- Det var härligt att bjuda hem dem allesammans på mat, vi hade en liten gemenskapsfest, en söndagsmiddag helt enkelt, och Zoe packade ihop lite kläder till barnen också.

Carola talar i intervjun om att det ibland är lätt för "kyrkfolk" att välsigna människor, kanske ge en slant, men att sedan gå vidare och inte tänka mer på tiggares öde. Hon menar att fler borde engagera sig genom att handla och göra något för tiggare och flyktingar.

- Det är ju människoliv, med egna livshistorier, de man möter. Man kan ta sig tid att prata med dem, lyssna, men vi har ofta för bråttom med egna åtaganden.

Carola tycker att man kan gå ihop några stycken, kanske med sina grannar, för att kunna bjuda hem "kvinnan på torget". Hon säger också att det är viktigt för barnen att få se att deras föräldrar engagerar sig.

Annons
Skogsbränderna
Annons