Carola: ”Jag är omskakad över hur fint det var”

Tycker du att Carola verkar trivas som fisken i vattnet i TV4:s ”Så mycket bättre”? Då har du sett alldeles rätt. ”Tänk att man får uppleva det här efter 30 år. 'Prisa Gud här kommer skatteåterbäringen ...' ” Lite så känns det, säger Carola Häggkvist.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I lördags kväll fick tv-tittarna höra Carola förvandla Orups ”Sjung Halleluja (och prisa Gud)” till en dansant klubbdiscolåt. I premiärprogrammet, som var Ola Salos kväll, valde hon att sjunga ”Tell me the night is over”.

– Det var väldigt bra för mig att den kom först. Det blev modernt och jag vill ju visa att jag hänger med i tiden. Jag gjorde en video också.

Carola är den första som gjort det med en ”Så mycket bättre”-tolkning.

– Jag var väldigt nöjd med mitt framträdande och med alla klicks som videon fick, 50 000 klick på en och en halv dag direkt, myser Carola.

En del tittare har överraskats av att stjärnan hållit rätt låg profil så här långt i tv-serien. Att vara en i mängden har aldrig direkt legat för Carola. Samtidigt är det tydligt att hennes artistkollegor hyser stor respekt för henne.

Redan i första programmet sa Ola Salo att ”Carola är Sveriges enda superstjärna”. Vad tänkte du då?

– Oj. Man blir ju ödmjukt generad. Jag kan ju inte mäta mig med en del andra som har både grammisar och större internationella framgångar. Jag har ju inte fått någon Grammis, fast jag har sålt bra. Men jag tror att det har med den påverkan jag haft i vårt land, för unga och gamla. Genom min sång och det jag har gett ut.

Vad var roligast, att få höra dina egna låtar i ny tappning eller att sjunga andras?

– Att sjunga. Men Orup knockade med sin version av min låt. Så mycket känslor som kom i kölvattnet av det. Det var förväntansfullt och ärofyllt att sitta där som prinsessan på ärten.

Den 22 november är det Carolas tur att vara huvudperson.

Varför tackade du ja till att medverka?

– Jag fick förfrågan första året och då tackade jag nej, som så många andra etablerade artister. Man visste inte om det bara var ytterligare ett lekprogram. Sedan satte sig konceptet, jag blev mamma igen och då kunde jag inte vara med.

– Nu fick jag en förfrågan igen och kände att jag verkligen ville och att det passade. Dessutom är det inget utslagningsprogram. Det drar jag mig för sedan Melodi­festivalen 2008.

Enligt Carola är ”Så mycket bättre” ”ett feelgoodprogram där man lyfter upp varandra”.

– Jag är ganska omskakad över hur fint det var. Sättet vi samtalade med varandra och om varandra var väldigt rörande. Det kan nästan få kyrkan att skämmas lite.

Gamla och nya vänner

Carola talar med värme om sina artistkollegor i programmet. Kajsa Grytt som Carola lyssnade på när hon var 14 år, Orup som hon varit på julturné tillsammans med, Ola Salo som hon arbetat med i ”The Voice”, Amanda Jenssen som hon coachat i ”Idol”. Och så Johan T Karlsson och Love Antell som var nya bekantskaper.

– Jag fick en väldigt skön kontakt med Love, känner någon slags släktskap med honom. Han överraskade mig med att han läste ”Lewis resa” av PO Enquist. ”Har du läst den här boken, Carola?” frågade han. Jag fick den av honom.

Hur tror du att ”Så mycket bättre” kommer att påverka din fortsatta karriär?

– Det är ett bra avstamp för mig inför nästa halvlek. En ny publik får se mig och den gamla får glädjas med mig.

Kommer programmet att slå hål på folks fördomar om Carola?

– Ja, det tror jag. Hos de kristna också. Det låter som att jag står mitt emellan, men det är ganska bra att kunna identifiera sig i båda lägren. Jag bejakar mig själv mer som människa i dag. Jag känner att Gud är med.

– Jag åkte dit med ett öppet hjärta och fokus på musiken och att vara mig själv. Jag tycker att det lyckades jättebra. Jag hade jättekul på min dag och fantastiskt kul på de andras.

Carola låter helnöjd med tillvaron.

– Det är kul att heja på folk igen på bensinmacken.

Fakta:

”Så mycket bättre”

En TV4-serie där sju artister tolkar varandras låtar.

Första säsongen sändes 2010 med bland andra Lill-Babs, Petter och September.

Årets säsong är den femte sedan starten.

Programmet sänds i TV4 lördagar 20.00.

Rösta på årets förebild!

Rösta på årets förebild!

  • Micael Grenholm, arbetar ideellt bland tiggare, genom sin organisation Stefanushjälpen.

  • Eivor Nordin, har i 25 år sytt och stickat babykläder till nyblivna mödrar världen över.

  • Kenneth Skoogh, har arrangerat populära hockeyläger där många unga spelare fått höra om Jesus.

  • Mariella Issa, samlar in pengar och hjälper barn, äldre och änkor på plats i det krigsdrabbade Syrien.

Klicka på bilderna för att läsa mer om respektive kandidat.
Annons
Annons
Annons
Annons