De talar på Nyhemsveckan i år

Pingströrelsens Nyhemsvecka stryker i år under det uppenbara och centrala, men också det som ofta är ifrågasatt: ”Det handlar om Jesus”. Och så blir det sång tillsammans från Pingsts nya lovsångsskiva.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Vanligtvis brukar 10 000 – 15 000 människor passera igenom Nyhemsveckans campingområde och konferensanläggning under några intensiva dagar fram till finalen under midsommarhelgen. Allt tyder på att det blir likadant i år.

Mats Särnholm, till vardags pingstpastor i Västra Frölunda, är ordförande i den programgrupp som har gjort upplägget för sommarens konferens. Det som sticker ut är bland annat att det är ovanligt många talare från de egna pingstförsamlingarna som står i talarstolen i bibelstudier och kvällsmöten, i stället för internationella gäster.

– I år ville vi plocka hem konferensen och ge utrymme för våra egna. De som talar i våra lokala församlingar behöver också få möjlighet att tala in i hela rörelsen, säger Mats Särnholm.

Många kända namn 

Anne-Jorid Ahgnell, Göteborg, Marica Reid, Sollentuna, Chatrine Carlson, Jönköping och Tatta Lennartsson, Uppsala är fyra kvinnor som kommer att leda förmiddagsbibelstudier.

Daniel Alm, Västerås, Niklas Piensoho, Stockholm, Marcus Ardenfors, Jönköping, och Andreas Nielsen, Stockholm, är andra namn som dyker upp.

Jesus är centrum i undervisningen

Temat: ”Det handlar om Jesus” kommer att märkas genom att det är ett Jesus-citat från Bibeln som lyfts fram varje dag. Exempelvis: ”Jag är vägen, sanningen och livet”, ”Jag är den gode Herden” eller ”Jag är uppståndelsen och livet”.

Mats Särnholm.– Vi bygger dagarna runt att belysa olika sidor i Jesu förkunnelse. Vi vill sanktionera det som för många är självklart, men också ifrågasatt. Hur unik är Jesus? Hur viktig är han? Det finns en poäng att ibland tala ut det som är självklart. Jesus är oförändrad i det vi står i, säger Mats Särnholm.

– Överhuvudtaget blir det lite mer betoning på bibelstudier i år jämfört med tidigare.

Och samma tema genomsyrar hela konferensen, alltså även barnmöten och tonårssamlingar, anpassade efter deras olika behov.

Planetshakers leder lovsången

Helt utan internationella inslag blir dock inte Nyhemsveckan. Mike Pilavachi, karismatisk förkunnare från Storbritannien, som startat församlingen och ungdomsrörelsen Soul Survivor, kommer att tala.

På midsommarafton kommer australiensiska lovsångsgruppen Planet­shakers att leda lovsång och hålla konsert i Nyhemshallen. Gruppen har tidigare besökt Nyhemsveckan 2014.

Ett viktigt inslag under hela veckan blir också att lovsånger från Pingst nya lovsångsskiva, som har släppts i vår, kommer att få en stor plats, och att man tillsammans försöker lära sig de nya sångerna.

Varför behövs Nyhemsveckan?

– Nyhemsveckan hjälper till att kitta ihop oss som pingströrelse och ger signaler in i rörelsen, säger Mats Särnholm.

Nyhemsveckan

  • Vad?: Pingströrelsens stora sommarkonferens för barn, unga och vuxna.
  • När?: 16-25 juni.
  • Var?: Nyhem, utanför Mullsjö.
  • Vilka talare?: Tatta Lennartsson, Chatrine Carlson, Daniel Alm, Mike Pilavachi med flera.
  • Vilka sjunger?: Josefina Gniste, Linus Liljeblad, Samuel Hector, Mike Pilavachi.
  • Dagen tipsar: Releasen av nya lovsångsskivan ”Vi vill följa dig” • Planetshakers konsert • Samtalsjouren för den som vill prata med någon.
  • Sajt?: nyhemsveckan.se (livesänder också mötena)
Annons
Annons