Efter terrorattackerna i Bryssel: Påven och Kyrkornas Världsråd manar till bön

Kyrkoledare världen över fördömer terroristattackerna i Bryssel i går.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Jag sörjer den här synnerligen onda och urskillningslösa attacken på vanliga människor i Bryssel. På sätt och vis antyder den att man på ett medvett sätt utsett Europas hjärta till sin måltavla, säger Olav Frykse Tveit, generalsekreterare för Kyrkornas Världsråd, i ett pressmeddelande.

Han påpekar att attackerna kommer att öka spänningarna i Europa vilket kan försvåra för kontinenten och dess invånare "att spela en konstruktiv roll när det gäller att visa stöd förde som flyr den pågående dödskampen i flera delar av Mellanöstern".

Påven Franciskus har framfört sitt deltagande till offren för attackerna och deras familjer samt lovade att han kommer att ta med dem alla, samt all räddningspersonal och övriga berörda, i sina böner.

Katolska kyrkan i Belgien deltar i krisarbetet efter de blodiga självmordsattackerna vid Bryssels internationella flygplats och i stadens tunnelbana i går, tisdag. Minst 34 person dog och flera hundra skadades i bombdåden som tillskrivs terrororganisationen IS. Attackerna kunde hindras trots ständigt förhöjd säkerhetsnivå i Belgiens och EU:s huvudstad allt sedan de blodiga Parisattackerna i november i fjol.

Annons
Annons