Eskil gjorde ett bål av sina spritflaskor

Efter att han blivit frälst och låtit döpa sig ville inte Eskil Fyrmark längre ha kvar sina många spritflaskor. Tillsammans med hemgruppen ordnade han nyligen ett spritbål där han hällde ut allt.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Majbrasor i all ära, men för Eskil Fyrmark i Lönsboda fyllde årets våreld ett större, symboliskt syfte. Före jul lät han döpa sig och nu kände han ett starkt behov av att göra sig av med sin spritsamling på 146 flaskor.

– De flesta tyckte att jag skulle sälja dem, det var ju en fin samling jag hade, men jag ville inte att någon annan skulle dricka skiten, säger Eskil Fyrmark.

Tillsammans med sin hemgrupp ordnade han i stället ett bål där alla hjälptes åt att hälla ut flaskornas innehåll. Flaskorna påminde om hans tidigare liv som innehöll misshandel, tabletter och allt för mycket alkohol. I 30 år hade hans pappa bett för honom och strax efter att pappan gått bort lämnade sig Eskil åt Gud.

– Tidigare hade jag ett enormt hat mot människor och många här i bygden var rädda för mig. Nu har hatet vänts till frid och vi ska se om vi får igång en väckelse här i Lönsboda, säger Eskil Fyrmark på bred skånska.

Elisabeth Bergman Karlsson, en av ledarna för hemgruppen, var med när flaskorna tömdes.

– Det var en fantastiskt rolig kväll. Jag hoppas detta kan leda till flera liknande eldar över hela Sverige, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons