”Jag fick en ny tjocktarm av Gud”

7 frågor till Samuel Westergren, som plötsligt blev av med sin inflammation i tjocktarmen. ”Gud är så god!” säger han.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Hur länge har du haft besvär?

– Jag fick ulcerös kolit när jag var sex år, så jag har länge haft alternativ kost och har fått pröva många olika mediciner. Mellan skoven har jag fungerat någorlunda, men då blir man väldigt dålig. Jag har varit inlagd på sjukhus många gånger, haft mycket ont och problem.

Har det inte förbättrats med åren?

– Tvärtom, det blev värre i tonåren. Skoven blev mer intensiva och jag fick ofta ligga med dropp och fick en mängd kortison för att den inflammerade tarmen skulle få vila.

Hur länge låg du på sjukhus den här gången?

– Jag blev inlagd den 4 mars, jag och min flickvän hade precis kommit från en fantastisk konferens i Bethel Church, Redding, USA. Jag blev dålig redan där och fick läggas in, men jag sa att jag ville till konferensen så jag fick medicin i tablettform i stället för intravenöst och kunde vara med även om det var besvärligt. Vi gick till deras healing room och så länge vi var där mådde jag bättre, men när vi lämnade mådde jag dåligt igen.

Vad hände i Sverige sedan?

– Jag fick maxmedicinering vecka efter vecka och var väldigt dålig. Jag blev allt svagare och tappade 15 kilo under de tre veckor jag låg inlagd. När läkarna inte såg någon vändning blev det tal om operation och påse på magen, men det kräver ytterligare sjukhusvistelser och är påfrestande så jag ville helst slippa. På fredagen sa läkarna att de skulle kolla igen på måndagen, men det troliga var att det skulle bli operation.

Hur blev det?

– Jag upplevde hela tiden att Gud var så nära och läkarna såg en liten förbättring på måndagen men de ville ändå operera. På tisdagen låg jag i sängen och upplever att Guds härlighet kom som ett ljus som fyllde hela min kropp. Det pågick under en halvtimma och jag kunde inte röra armarna under tiden men förstod att jag fick en ny tjocktarm av Gud.

Kunde du äta sedan?

– Jag åt och det gick bra. På frukosten åt jag sedan jättemycket och det gick hur bra som helst. Läkarna såg att mina värden var bättre och så: ”Samuel, vi vet inte vad det här är men du är för frisk för att vara här nu!” Operation är inte längre aktuellt.

Berättade du om din upplevelse?

– Jag berättade om min tro på Gud, men de bara tittade på mig. Jag blev utskriven den 27 mars och mår jättebra och har gått upp flera kilo igen. Jag kunde vara med på den konferens i Immanuelskyrkan som jag hade varit med och förberett och fick tillfälle att berätta om det här. Min tro och förhoppning är att det fick skapa en förväntan på vad Gud gör. Han gjorde så mycket fantastisk under helgen! 

Annons
Hönökonferensen
Annons