I mitten av 1990-talet började Gösta och Ingvor att spendera vinterhalvåret i Spanien. Numera bor de i en lägenhet i Estepona på Spanska solkusten från oktober till maj. Där umgås de med goda vänner. Dessutom åker de minst en gång per vecka till Skandinaviska kyrkan i Fuengirola som ligger fem mil från Estepona.

– Vi har varit engagerade där hela tiden. Det är möten alla dagar utom måndag och lördag, säger Gösta Arvidsson.

Men sammantaget lever de ändå ett väldigt lugnt liv och på frågan vad de gör på dagarna så svarar Gösta "ingenting – precis detsamma som när vi är i Sverige".

Gösta Arvidsson berättar att det framför allt är ljuset och värmen i Spanien som lockar. Han konstaterar att både han och Ingvor har älskat den svenska vintern, men att de nu föredrar utlandet. När det vankas svensk sommar återvänder de dock till Sverige och huset i Mullsjö där de har bott sedan 1958. Sommaren 2012 går långt ifrån historien som en av de bästa. Många har klagat på vädret, men Gösta Arvidsson säger att regnet inte har så hemskt stor betydelse för dem.

– Det är ändå en osannolik grönska här i Sverige och vi har ju dessutom flera månader med sol varje år i Spanien.

På 1950-talet var Gösta Arvidsson med om att bygga upp konfektionsföretaget Damella i Mullsjö. Senare kom han även att engagera sig i flera av pingströrelsens bolag, bland annat Mösseberg, Swedmedia och inte minst Dagen som han satt i styrelsen för under många år.

Gösta Arvidsson säger att han har gått igenom tunga perioder i livet, men han konstaterar samtidigt att han är "ytterst tacksam för sitt liv".

– Jag har fått leva ett lyckligt liv med en underbar hustru. Visst möter man saker i livet som man inte riktigt är beredd på, men vi har stått fasta i tron och alla våra barn och barnbarn är också frälsta.

Hur känns det att fylla 80?

– Jag har inte någon känsla av att jag är 80. Tiden har bara försvunnit och det verkar som att den bara går fortare och fortare.

Tidigare var besök på Nyhemsveckan en självklar del av Gösta Arvidssons svenska somrar. Numera nöjer han sig mest med Radio Nyhem, men att hålla sig uppdaterad är ändå viktigt. I Spanien finns både SVT World (före detta SVT Europa) och svenska tidningar på nätet. Dessutom får de pappersversionen av Dagen skickad till sig.

– Jag förstår faktiskt inte de som inte har tidningen. Jag skulle sakna den väldigt mycket om vi inte hade den.

I slutet av oktober reser Gösta och Ingvor som sagt ned till Spanien. Han berättar att sönerna har vant sig vid att föräldrarna bor utomlands stora delar av året och att de också kommer på besök då och då med sina familjer.

När jag frågar om Gösta saknar Sverige när han är i Spanien och Spanien när han är i Sverige blir svaret nej.

– Vi trivs bra på båda ställena och känner inte "oh vad skönt det skulle vara att komma iväg".

Men när Gösta och Ingvor kommer hem till Mullsjö och barnbarnen, som bor i närheten, reser bort – då känns det lite tomt.

– Ett av våra barnbarn sa för några år sedan att "då får ni se hur det är när ni åker till Spanien".

Gösta ArvidssonAktuell: Fyller 80 år den 14 september.Bor: I Mullsjö och Estepona, Spanien.Familj: Frun Ingvor, sönerna Torbjörn, Mats, Conny och Christoffer med respektive. 13 barnbarn.Firar: Med öppet hus på lördag.Önskar: Varken blommor eller presenter. Däremot får gästerna gärna skänka pengar till PMU:s arbete med getter till fattiga familjer i Afrika.