Presenten ska hjälpa Magnus med musiken

Det är snart tio år sedan Magnus Nilvér gav ut skivan ”Det kunde varit jag”. Nu kan han börja spela in nytt av det material som han ständigt samlar på sig.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Magnus Nilvér växte upp i Huskvarna och i den lokala pingstkyrkan där han var engagerad i församlingens breda musikverksamhet. Det var kör, blåsorkester och storband – och redan tidigt började han att nynna på egna sånger och texter. Men att satsa yrkesmässigt på musiken blev aldrig riktigt aktuellt.

– Det är väldigt svårt att försörja sig som musiker och jag valde därför att låta musiken vara en stor del av fritiden.

2005 bestämde han sig i stället för att utbilda sig till socionom. Flyttlasset gick till Skåne, närmare bestämt till Landskrona där han och hustrun har bott sedan dess.

Varför just Landskrona?

– Vi tror att Gud kallade oss. Det är det enkla svaret. Vi hade bott i Jönköping i flera år och kände att vi kunde staden. Något år tidigare, när jag läste på ITM i Huskvarna, gjorde jag en praktikperiod i församlingen Livsglädje i Landskrona och när jag kom tillbaka till Jönköping från praktiken var jag eld och lågor. ”Det är nog dit vi ska”, sa jag till Sara.

Och så blev det alltså. I dag är paret Nilvér väletablerade i Landskrona – och i Livsglädje. De är hemgruppsledare och församlingsledare och leder musik och lovsång.

– Församlingen är livet, konstaterar han.

– Sedan är det också väldigt spännande att bo här i Skåne. Den kyrkliga traditionen är inte lika stark som i Jönköping.

Efter examen började Magnus arbeta som socionom. Men han upplevde att arbetssituationen var tuff och som en konsekvens valde han att söka sig bort från arbetet med klienter. I stället kom han att hjälpa till i uppbyggnaden av en helt ny funktion inom Helsingborgs stad.

Nu hjälper Magnus stadens leverantörer att uppfylla de sociala krav som staden ställer i upphandlingar. Han beskriver det som att befinna sig i ett gränsland mellan näringsliv och socialt arbete.

Ser du någon koppling mellan jobbet och din kristna tro?

– Absolut! Jag brukar bland annat tänka på Jeremia där Gud uppmanar folket att göra allt för att staden de bor i ska blomstra.

Hur känns det att bli 40 år?

– Varje nytt inträde i ett årtionde är en naturlig period för reflektion av livet och precis så har det varit för mig nu. I vår kultur dyrkar vi ungdomen och jag tror att det är viktigt att vi funderar på vilka krafter som vill få oss att må dåligt. När allt det här har landat tror jag att jag kommer att inse att det verkligen är gott att bli äldre. Och redan i dag känner jag att det är skönt att vara så mycket mer trygg i mig själv än när jag var 20.

I samband med varje nytt år brukar det talas om nyårslöften, eller mål med det nya året. Magnus berättar att han alltid sätter upp några ledord.

– I år har jag valt ”sök Herren, älskade son”. Jag vill att det här ska bli ett bönens år då jag får komma närmare Gud. Och på senare år har jag verkligen förstått att jag är Guds älskade barn och att mitt människovärde inte handlar om prestationer.

Och inspelningsutrustningen då?

– Den fick jag av min frus familj som en kombinerad julklapp och födelsedagspresent. Jag vill verkligen fortsätta med, och utveckla musiken. Jag har tankar på det hela tiden.

Magnus Nilvér

Aktuell: Fyller 40 år i övermorgon, den 12 januari.

Familj: Hustrun Sara, barnen Jonathan, 6 år och Elina, 4 år.

Bor: I Landskrona.

Gör: Arbetar som strateg för sociala krav på Inköps- och upphandlingsenheten på Helsingborgs stad.

Hobby: ”Musik och så älskar jag att springa, det spelar inte någon roll att det blåser och regnar.”

Firar: Med familjen.

Önskar sig: Vandrings- kängor.

Annons
Annons