Skräddaren som haft Dagen sedan starten

Lennart Hägg, 88 år, har prenumererat på tidningen Dagen sedan 1945 och är prenumerant nummer 11. Här berättar han om sitt liv och om Dagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

"Jag föddes i Hillerstorp i Småland 1926 och bodde där fram till skolåldern då föräldrarna, mina sju syskon och jag flyttade till Borås. Pappa var skräddarmästare och hade ett eget skrädderi, Häggs skrädderi i Borås, där även jag arbetade efter skräddarutbildning. Flera av syskonen var engagerade i verksamheten som även innehöll en butik för manufaktur och sömnad. På fritiden var hela familjen engagerade i Filadelfiaförsamlingen och vi spelade olika instrument i strängmusiken och sjöng.

Jag var arton år då min bror Olle som var ombud för tidningen Dagen frågade om jag ville prenumerera på tidningen vilket lät intressant utifrån att det var en kristen tidning. Efter det har tidningen varit viktig för mig. Det har främst varit intressant att läsa om samhälle och politik tycker jag.

Som en anekdot kan jag berätta att min syster Elin och hennes make Bertil var det första brudparet som var på bild i tidningen. För övrigt har även Elin varit prenumerant i 70 år.

Senare efter det att jag gift mig med Ing-Mari flyttade vi till Alafors. Jag började arbeta på en skrädderifirma i Göteborg som hette Dress och fortsatte att sy kostymer och överrockar. Efter det att konfektionsfirmorna i Sverige lades ner på 1970-talet började jag arbeta på Hasselblad som tillverkar kameror. Vi var medlemmar i Elimförsamlingen i Alafors i många år där jag bland annat var sekreterare och aktiv i strängmusiken. Jag spelade ibland dragspel.

Då vi blev äldre och inte orkade med hus och trädgård flyttade Ing-Mari och jag till Älvängen och blev medlemmar i Smyrnakyrkan där jag trivs bra.

Efter det att jag blev ensam förra året har jag bott på ett äldreboende i Nödinge. Jag känner mig stolt och glad när jag hämtar tidningen Dagen och ser att jag har nummer 11. Numera läser jag inte så mycket men delar gärna med mig av tidningen till några grannar."

Annons
Skogsbränderna
Annons