Första nedslaget i Stockholmstrakten

I bänkarna satt ett par som varit Dagenprenumeranter i 55 år. De och alla andra som kommit till Centrumkyrkan i Sundbyberg i söndags fick vara med om såväl barnvälsignelse som en predikan om tacksägelse.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Dagens 70-årsturné gjorde sitt första nedslag i Stockholmstrakten. Värd för besöket var Centrumkyrkan i Sundbyberg, en från samfund fristående församling som nästa år också jubilerar. 2016 är det 30 år sedan Centrumkyrkan grundades.

Enligt kyrkoåret var det tacksägelsedagen och som alltid spred sig en särskild atmosfär av glädje och tacksamhet när ett litet barn välsignas. Den här gången var det familjen Funemyr och deras tredje barn Noa som var föremål för de församlades varma förböner, ledda av Bertil Edin, pastor i Centrumkyrkan.

Som representant för Dagen var det inte svårt att känna sig välkommen. Bertil Edin strödde idel lovord över tidningens betydelse som kristen opinionsbildare i ett sekulariserat Sverige. Dagen ger många råg i ryggen att stå för sin tro och sina värderingar. Det var kontentan av hans speciella hälsning till Dagen.

- Är vi beredda att sjunga lovsånger och psalmer även i tider när tillvaron inte är enkel och smärtfri, även i prövningar och svårigheter, eller enbart så länge våra egna förhoppningar om lycka ser ut att infrias? undrade Carl-Henric Jaktlund, ledarskribent och debattredaktör på Dagen i sin predikan om tacksägelse som han riktade lika mycket till sig själv som till alla de församlade.

Therese Peterson sjöng två sånger skrivna av sin farmors far, tillika Dagens grundare, Lewi Pethrus. Den första, Livets land, är sällan sjungen och var nog en ny bekantskap för många.

Gudstjänsten avslutades kring kaffeborden på nedervåningen där Dagen bjöd alla på en härlig jubileumstårta.

Val 2018
Skogsbränderna
Annons
alkohol i kyrkan
Annons