Frågor och svar

Varför byter ni teknisk plattform på Dagen.se?


Vi vill ge den bästa upplevelsen till dig som läsare. Dessutom behöver vi modernisera vår tekniska plattform och anpassa oss till nya läsarvanor. Den digitala utvecklingen har gått fort och vi vill hänga med och vara aktuella. Det ska vara smidigt att läsa oss i dator, läsplatta och mobilt. Den nya plattformen innebär en bättre presentation av vårt innehåll, mer rörligt, poddradio och lättare att interagera.

INLOGGNING

Varför måste jag byta lösenord?


Av säkerhetsskäl sparar vi inga lösenord okrypterade. Därför måste vi vid ett systembyte be dig logga in på nytt med nytt automatgenererat lösenord, som du sedan kan byta till ett eget som är lättare att komma ihåg.

Kan jag använda mitt gamla användarnamn?


Ja, om det är din sedan tidigare registrerade e-postadress.

Vart vänder jag mig om jag får problem med inloggningen?


Om ditt nya lösenord inte fungerar så klicka här (länk till rätt ställe)
Om du inte har en prenumeration men vill skaffa en så klicka här (länk till rätt ställe)
Om du vill registrera ett gratis gästkonto med begränsad behörighet så klicka här (länk till rätt ställe)
För problem med inloggningen kontaktar du oss via support@dagen.se.

Varför har jag fått ett mejl från Ekosmart med inloggningsuppgifter?


För att läsa digitaltidningen måste du logga in på Dagen.se/ekosmart. Därför har du fått ett mejl med dina inloggningsuppgifter. Sedan får du ett dagligt mejl från Dagen med en direktlänk till digitaltidningen.

Måste jag logga in varje gång?


Nej. Du kan spara din inloggning genom att klicka på "Kom ihåg mig", när du loggar in. Vill du läsa Dagen digitalt i mobilen eller läsplattan gör du samma sak där.

Jag är pappersprenumerant och vill läsa digitaltidningen. Går det?


Ja. Vi behöver då din e-post, som blir ditt användarnamn. Gör så här: Klicka på Logga in (i övre menyraden). Klicka på Registrera dig. Klicka på Redan prenumerant. Fyll i namn, prenumerationsnr (finns på tidningen) och e-post.

Kan fler i familjen använda samma inloggning?


Ja.

Min inloggning fungerar inte - vad gör jag?


Om du har fått ett mejl med dina inloggningsuppgifter till din digitala prenumeration, men ej kan logga in med de uppgifterna så ber vi dig att kontrollera följande:
1. Har du använt rätt mejladress att logga in med? Du ska logga in med samma adress som du fick mejlet med inloggningsuppgifterna till.
2. Har du skrivit rätt lösenord? Använd det lösenord du fick i mejlet med inloggningsuppgifterna. Kontrollera att du skrivit rätt med versaler, gemener och siffror.
3. Om du fortfarande inte kan logga in testa att  återställa ditt lösenord. Om inte heller det hjälper: Kontakta kundcenter.

DIGITALTIDNINGEN

Kan jag läsa digitaltidningen i mobilen?


Ja. Gå till Dagen.se från mobilen.

Kan jag spara ner digitaltidningen på min hårddisk?


Ja.

Vad kostar en digital prenumeration?


79 kronor i månaden. Om du dessutom vill ha papperstidningen på fredagar så kostar det 105 kronor i månaden. Gästkonto är gratis. Läs våra prenumerationserbjudanden

PRENUMERATION

Har ni någon webbprenumeration?


Ja, vi har ett erbjudande som heter eDagen där allt ingår som finns på webben och du får tidningen digitalt tisdag till fredag.

Vad har ni för prenumerationserbjudanden?


Dagen papper och Ekosmart och eDagen.

KOMMENTERA

Hur gör jag för att kommentera en artikel?


Vi använder en kommentarsfunktion som heter Disqus. För att kommentera måste du skapa ett Disquskonto. Du kan sedan om du vill koppla det till Facebook, Twitter eller Google och använda den inloggning du använder där. Kom också ihåg att verifiera din e-postadress! När du loggat in på Dagen.se är du också inloggad på kommentarsfunktionen. Det är inte alla artiklar som har kommentarsfält. Kommentarsfunktionen är bara öppen på vardagar mellan 08.00 på morgonen och 21.00 på kvällen. Som Gästanvändare kan du inte kommentera artiklar som är kortade.

Vad ingår i Gästkontot?


Med ett Gästkonto får du fem fria artiklar per månad, därefter kan du fortsätta läsa alla artiklar men i kortad version. Ledare, debatt och krönikor är gratis.

BETALLÖSNING

Varför kommer jag till Pärleporten?


Pärleporten är namnet för vår betallösning på Dagen.se. När du klickat på fem artiklar under en månad hamnar du här vid det sjätte klicket och måste då välja en form av  prenumeration eller ett gratis Gästkonto.

Varför tar ni betalt för nyheter?


Vi tycker att våra nyheter är värda att betala för – oavsett hur man läser dem. På papper eller digitalt. Vi förstår om detta kan väcka irritation eftersom det inte är så många ännu som tar betalt för nyheter på webben. Men det kommer att bli allt vanligare. Det handlar om överlevnad och att hänga med sin tid. Det går fortfarande att läsa ledare, debatt och krönikörer på Dagen.se utan att betala, och med ett gratis Gästkonto får du del av alla artiklar men i kortad form.

Varför heter er betallösning Pärleporten?


Vi försöker att framföra ett budskap som kan uppfattas som mindre roligt på ett roligt sätt. Vi tror att våra läsare liksom vi själva uppskattar ett litet skratt ibland. De som sällan surfar på Dagen.se kommer inte att märka Pärleporten. De kan ta del av alla artiklar precis som vanligt. De som är flitiga besökare och som frekvent surfar på Dagen.se får skaffa sig en prenumeration för att få tillgång till allt och för att kunna kommentera artiklar. Dagen ger dig fem fria artiklar per månad, utöver ledare, debatt och krönikor.

Om man är prenumerant kommer man igenom Pärleporten då?


Ja, du loggar in med din e-postadress och det lösenord du fått sedan tidigare. Du kan efter första inloggningen ändra ditt lösenord närhelst du önskar. Har du tappat bort dina inloggningsuppgifter så klicka här (med länk till rätt ställe)

Kan jag länka till Dagen.se-artiklar från Facebook och Twitter utan att de som klickar på länken hamnar i Pärleporten?


Ja.

RESPONIV SIDA

Kan jag läsa Dagen.se från både dator, läsplatta och mobil?


Ja. I och med att Dagen.se använder sig av responsiv design så anpassar sig sidan automatiskt efter den skärmstorlek du har. Om du laddat ner Dagen-ikonen till din hemskärm kan du fortsätta använda den, men sajten kommer att se annorlunda ut.

Vad menas med att sidan är responsiv?


Responsiv design betyder följsam webbdesign. Det är en teknik som gör att hemsidor anpassar sig automatiskt till den skärm du använder - dator, läsplatta eller mobil.

MIN SIDA

Vad är Min Sida?


På Min sida kan du administrera din prenumeration. Du kan:

  • Göra tillfällig adressändring, till exempel till din sommarstuga.
  • Skänka bort tidningen till en bekant om du åker utomlands ett par veckor. Detta gör du istället för att göra tillfälligt uppehåll.
  • Tillfälligt uppehåll vid utlandsvistelse.
  • Utföra adressändring om du flyttar och byter postadress.

TWINGLY

Varför har länken till min bloggpost tagits bort?


Vi använder oss av tjänsten Twingly för att koppla ihop bloggar som länkar till oss med artiklarna de skriver om. Om din länk först dyker upp på Dagen.se men sedan försvinner kan det bero på ett tekniskt fel hos oss eller hos Twingly. Eller så kanske din bloggpost inte uppfyllde våra kriterier.