Gullbrannagården expanderar - köper större campingområde

Kristna campingen Gullbrannagården växer. Ett område som motsvarar ungefär tio fotbollsplaner har köpts in.
– Vi ser på sikt att vi behöver växa för att kunna ta emot fler, säger Ewa Bylander, vd och platschef på Gullbrannagården.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Sommaren nalkas och därmed vaknar många inbitna campare till liv. På Gullbrannagården utanför Halmstad vädrar platscheferna Magnus och Ewa Bylander morgonluft.

I veckan undertecknades ett kontrakt som innebär att ett område på motsvarande 6,5 hektar kommer att förvandlas från jordbruksmark till en plats där ystra semesterfirare kan glädjas över livet.

Haft planer i flera år

Det nuvarande området omfattar 15 hektar, vilket innebär stora möjligheter till förbättringar.

– Detta är planer som vi haft några år och nu när det är klart känns det fantastiskt, säger Ewa Bylander och låter lite lättad. Hon och maken Magnus har arbetat på Gullbrannagården i cirka 30 år och sett den växa.

Kostade nära 2 miljoner

Kostnaden för markförvärvet är 1,8 miljoner kronor och säljare är Halmstads hushållningssällskap.

– Vi köper marken med tanke på framtiden. En ny detaljplan för hela området där Gullbrannagården ligger ska vara klar våren 2019. Så vi ser långsiktigt på detta och planerar även för dem som kommer efter oss, förklarar hon.

Vad vill ni använda den nya marken till?

– Vi ser behov av en utbyggd camping i form av villavagnar och nya stugor för att kunna ta emot fler som vill komma hit. Kanske kan vi också använda marken till ett friluftsområde där våra besökare kan röra sig fritt.

– Visserligen ligger havet ett stenkast bort men en pool skulle glädja många barnfamiljer, det vet vi, säger Ewa Bylander.

Dröjer fem-tio år

Hon betonar att dessa planer ligger en bit bort i tiden, förmodligen fem till tio år. För den som känner till Gullbrannagården ligger det förvärvade området ”vägg i vägg” med det stora campingområdet.

– Detta är en stor möjlighet för oss att kunna erbjuda våra besökare en bättre service. Vi är väldigt tacksamma till hushållningssällskapet att detta gick så snabbt. Vi har verkligen haft en bra dialog med dem.

Gullbrannagården ägs av Svenska alliansmissionen och Svenska alliansmissionens ungdom.

Gullbrannagården

Ägs av Svenska alliansmissionen och Svenska alliansmissionens ungdom.

Konferensanläggning, camping och vandrarhem söder om Halmstad.

Var från början ett skomakartorp som inköptes 1961 som rekreationsplats.

Utsågs 2013 till årets campingföretagare av Svensk camping.

Fick 2014 Halmstad kommuns årliga tillgänglighets- och bemötandepris.

Har ett 20-tal anställda som arbetar året runt och ytterligare ett 50-tal sommaranställda.

Gården har 300 bäddar i stugor och rum och sex konferensrum där den största har plats för 500 personer samt en konsertlokal för 1 000 personer

Annons
Annons