Insamling ger Johan Gustafsson ny motorcykel

Johan Gustafsson kidnappades under en motorcykelsemester i Mali. Nu är han frigiven – och en privat insamling har resulterat i en ny motorcykel.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Efter över fem år i fångenskap hos den nordafrikanska terrorgruppen Aqim, en variant på al Qaida, kunde Johan Gustafsson återförenas med sin familj i slutet av juni. Några veckor senare drog Lars Lundgren och KTM Club Scandinavia igång en insamling på Facebook.

Evenemanget fick namnet "Klart Johan Gustafsson ska köra KTM!" och nu står det klart att målsättningen är uppfylld.

"Jag har nyss träffat och skakat hand med Johan Gustafsson och berättat för honom om insamlingen och engagemanget, välviljan och omtanken, från enskilda, klubbar, företag och organisationer som bidragit och att KTM beslutat ''hjälpa till med det som fattas'' i detta speciella fall", skrev Lars Lundgren på Facebook den 5 september.

Av statusuppdateringen framgår också att Johan Gustafsson ska få en KTM 1090 Adventure R.

"Vi har inte rett ut alla detaljer än, med tid och plats och annat, men jag ville ändå dela med mig av den glädje jag känner och att jag uppfattade Johan som överraskad, glad och väldigt tacksam! Han ville på något sätt försöka framföra ett stort tack till alla som bidragit."

Annons
Annons