Jim Carrey: Det här rummet är fyllt med Gud

Skådespelaren Jim Carrey besökte nyligen ett socialt centrum i Los Angeles som grundades av en katolsk präst.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Beläget i centrala Los Angeles erbjuder Homeboy Industries yrkesutbildning för tidigare gängmedlemmar och före detta fängslade män och kvinnor med en förhoppning om att de ska ändra inriktning på sina liv.

Initiativet till Homeboy Industries togs av jesuitprästen Greg Boyle 1992 och i dag får fler än 10 000 personer, på olika sätt, hjälp från det sociala arbetet som bedrivs på flera platser i Los Angeles.

Redan 2013 och 2015 besökte skådespelaren Jim Carrey organisationens lokaler. Och för några veckor sedan var det dags igen. Efter en kort introduktion från Greg Boyle tog Jim Carrey mikrofonen.

– Jag vill prata om det faktum att jag tror att det här rummet är fyllt med Gud ... ni är hjältar för mig och jag beundrar er – när ni går in genom dessa dörrar väljer ni att vara en del av den här familjen, ni har fattat ett beslut att "överskrida" och att lämna mörkret bakom och det krävs en vinnare för att fatta det beslutet.

– Antingen bestämmer vi oss för att gå in genom porten som leder till vrede, som leder till hämnd, som leder till självskada, som leder till att andra skadas eller så går vi in genom porten som leder till förlåtelse, som leder till nåd – och att du är här är en indikation på att du redan har fattat det beslutet.

Jim Carrey fortsatte med att göra jämförelsen med Jesus som valde att förlåta och att dö på korset för våra synder.

Annons
Annons