Josefine Arenius: ”Torp är en levande organism med eget liv”

Förberedelserna är i full gång – på måndag inleds den 131:a upplagan av Torpkonferensen.
– Under veckan vill vi prata om hur tron ska bli på allvar, säger projektledaren Josefine Arenius.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Temat för årets Torpkonferens är ”Den första kärleken”. Josefine Arenius berättar att rubriken växte fram utifrån ett samtal som konferensledningen hade med EFK:s kommunikatör David Gelinder.

– Vi konstaterade att många besökare på Torpkonferensen är småbarnsföräldrar och att vi ofta pratar om att det viktigaste är vår tro och våra församlingar. Men på vilka sätt märks det i våra liv och i de prioriteringar vi gör? Hur gör vi för att tron ska bli på allvar?

Josefine Arenius jämför frälsningen med förälskelse, speciellt under den första fasen när det inte går att låta bli att uttrycka sin kärlek.

– Jag brukar prata om vår kallelse och att den är att låta oss bli älskade. Under konferensen vill vi prata om hur vi kan få flera att upptäcka detta.

Vad ser du mest fram emot under konferensen?

– Det låter klyschigt, men jag säger ändå fikat, alla mellanrummen mellan samlingarna då man får möjlighet att samtala med människor som man annars inte träffar eller hinner prata med.

Torpkonferensen inleds måndagen den 19 juni med möte i Ladan, där Joakim Lundqvist från Livets ord i Uppsala talar.

Josefine Arenius förklarar att hon är ”löjligt glad” över att Joakim Lundqvist åter gästar Torp – samt att Equmeniakyrkans kyrkoledare Lasse Svensson talar på konferensen (tisdag kväll) för första gången.

– Vi har varje år många besökare från Equmeniakyrkan och därför är det roligt att kunna lyfta fram deras kyrkoledare.

– Bland våra egna duktiga talare märks till exempel Anneli Dagernäs, regionledare för Afrika (talar på onsdag kväll) samt Åsa Björk, friskvårdspastor i Kungsportskyrkan i Huskvarna (talar på torsdag kväll). Sedan är jag också glad över att vi så tydligt lyfter ALT, bland annat i form av Ulrik Josefsson (verksamhetsledare Pingst Utbildning, talar på lördag kväll).

Vad återstår att göra i helgen innan alla besökarna börjar anlända?

– När vi har lagt på luren ska jag beställa 90 kilo äpplen. Sedan ska jag laminera 180 badges. De sista dagarna handlar det om mycket teknikplanering och sedan ska hela området byggas.

Erfaren projektledare

Det här är första gången som Josefine Arenius är projektledare för Torpkonferensen. Men när det gäller projektledning i sig har hon samlat på sig mycket erfarenhet, bland annat inom Equmeniakyrkan och i samband med Frizon och GLS.

Vad är den största skillnaden mellan att planera Torpkonferensen och de andra projekten?

– Ordet ”ju”. Här ringer folk hela tiden och säger ”jag brukar ju koka gröt” och liknande saker. Torpkonferensen är en 130-årig tradition och det finns en enorm kunskap bland de som hjälper till på olika sätt. Det är fantastiskt med alla hundratals personer som ställer upp. Det negativa, som projektledare, är att Torpkonferensen är en egen organism med eget liv. Det går inte att överblicka allt och därmed veta exakt vad som händer.

– Men mycket hellre det än att behöva jaga efter frivilliga.

 

Annons
Annons