Kartellens Sebbe Staxx medverkar på kristen festival

Kartellen bildades när Sebbe Staxx avtjänade sitt första fängelsestraff. Nu har han lämnat det kriminella livet och fått en kristen tro - på lördag är han det stora dragplåstret vid festivalen Joypeak i Skellefteå.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det var 2013 som Sebastian Stakset - Sebbe Staxx - valde att följa Jesus.

– Jag tror att han har väntat på mig i hela mitt liv. Han kom till mig 2013 och nu har jag tagit beslutet att följa honom, säger han till tidningen Norran.

De andra medlemmarna i Kartellen är alla dömda för olika typer av brott, som vapenbrott, värdetransportrån och anstiftan till mord. Gruppen har blivit känd för att de "varit de enda som trovärdigt har kunnat representera ´gangsta rap´ i Sverige", enligt musikexperter.

Men det kriminella livet var tufft - och fyllt av hat, menar Sebbe Staxx. I dag har han lämnat Kartellen och lever drogfritt tillsammans med sin sambo och sina två barn. Tidigare var han "verkligen djupt nere" säger han till Norran. Livet vände när han bestämde sig för att genomgå en behandling för sitt drogberoende, och framförallt sedan han vid ett besök i en kyrka lät Jesus komma in i sitt liv.

– Jag har väldigt mycket kärlek i mitt liv nu och det hade jag inte tidigare. Jag har insett att hat, som var en stor del av mitt tidigare liv, inte löser några problem. Det går bara att bota det med kärlek.

Han säger till Norran att de andra medlemmarna i bandet är glada att det går bra för honom nu.

– Jag är ett levande bevis på att Jesus finns och nu är det många människor som får läsa det brevet.

Han ser fram emot att få delta på festivalen Joypeak, som är en kristen familjefestival.

– Jag ser fram emot att komma upp till Skellefteå. Jag älskar verkligen Norrland och jag trivs där. Min morfar är faktiskt från Tornedalen.

På festivalen kommer han att ge ett vittnesbörd, men han ska också sjunga, tillsammans med William "Willow" Fredriksson, en 19-årig hiphopartist från Linköping.

Nyligen kom Kartellens tredje album, "Slutplädering" - det sista för bandet.

Val 2018
Skogsbränderna
Annons
Annons