Katedral belägras av islamister

Den katolska katedral i Centralafrikanska republiken som tagit emot 12 000 flyktingar har omringats och beskjuts av rebellstyrkor.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Fides är katedralområdet i staden Bambari i södra Centralafrikanska republiken under belägring. Den islamistiska Selekamilisen omringade kyrkokomplexet måndagen den 7 juli och har sedan dess hållit området isolerat från omgivningen. Enligt den lokale biskopen som har haft kontakt med Katolska kyrkan i huvudstaden Bangui har ingen skadats, men man lider brist på information till följd av dåligt fungerande telefonförbindelser. Enligt andra uppgifter har en person dödats och en mängd flyktingar trängts ihop i sanktuariet för att få skydd. Katedralområdet innefattar, förutom själva kyrkan, en skola och en byggnad som rymmer Biskopsämbetet.

I förra veckan kunde Dagen rapportera att kyrkan i Bambari tagit emot 12 000 civila flyktingar som flytt undan Selekamilisens våldsamma framfart och sammanstöttningar med anti-Balakamilis och fransk militär.

 

 

 

 

 

Annons
Annons
TORPKONFERENSEN
Annons
Annons