Katedral belägras av islamister

Den katolska katedral i Centralafrikanska republiken som tagit emot 12 000 flyktingar har omringats och beskjuts av rebellstyrkor.

Nyheter

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Fides är katedralområdet i staden Bambari i södra Centralafrikanska republiken under belägring. Den islamistiska Selekamilisen omringade kyrkokomplexet måndagen den 7 juli och har sedan dess hållit området isolerat från omgivningen. Enligt den lokale biskopen som har haft kontakt med Katolska kyrkan i huvudstaden Bangui har ingen skadats, men man lider brist på information till följd av dåligt fungerande telefonförbindelser. Enligt andra uppgifter har en person dödats och en mängd flyktingar trängts ihop i sanktuariet för att få skydd. Katedralområdet innefattar, förutom själva kyrkan, en skola och en byggnad som rymmer Biskopsämbetet.

I förra veckan kunde Dagen rapportera att kyrkan i Bambari tagit emot 12 000 civila flyktingar som flytt undan Selekamilisens våldsamma framfart och sammanstöttningar med anti-Balakamilis och fransk militär.

 

 

 

 

 

Annons
Annons
Annons
Annons