KDU-toppen Adam Davidsson kritiseras - kallade Pride ”perversa veckan”

KDU-toppen Adam Davidsson möttes av massiv kritik efter att på Twitter ha kallat Stockholm Pride för "perverst". Tweeten är raderad, men KDU är kritiska.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

"Ser på sociala medier att perversa veckan har dragit igång i Stockholm. Finns det någon slags filter för att förskonas från uppdateringar därifrån.?"

Så twittrade Adam Davidsson, ledamot i Kristdemokraternas ungdomsförbunds förbundsstyrelse, angående Stockholm Pride som drog igång i går. Tweeten är nu raderad, men kritiken mot ungdomspolitikern är massiv. Under dagen publicerade han en ursäkt där han skriver att det inte "verkligen inte var min mening" att någon skulle bli "sårad" eller känna sig "nedvärderad".

 

 

Förbundet tar avstånd

KDU har varit snabba med att ta avstånd från Adam Davidssons tweet. Ungdomsförbundets ordförande Christan Carlsson publicerade under dagen en skärmdump på Davidssons tweet med texten: "Den här sortens nedsättande och förminskande kommentarer är okänsliga och inte heller rättvisande. KDU tar bestämt avstånd ifrån detta."
 

 

Komplicerad relation

Relationen mellan KD och priderörelsen är komplicerad. Förra året var första gången KD:s partiledare valde att gå med i tåget: Orsaken då var attacken mot gayklubben Pulse i Orlando, som kostade 49 personer livet. Valet att gå med i paraden rönte viss kritik inom partiet.

KDU hade mellan 2004-05 sin första öppet homosexuelle ordförande i Erik Slottner.

Dagen har sökt Adam Davidsson för en kommentar.

 

Annons
Annons