”Kidnappade biskoparna Paul Yazici och Youhanna Ibrahim lever”

De två biskoparna i Aleppo som kidnappades 2013 lever fortfarande. Det sa Daniel Kourie, syrisk-ortodox biskop i Beirut, på lördagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Ödet för den grekisk-ortodoxa ärkebiskopen av Aleppo, Paul Yazici, och den syrisk-ortodoxa ärkebiskopen av Aleppo, Youhanna Ibrahim, som fördes bort den 22 april 2013, är fortfarande okänt. 

Men under en ceremoni i Beirut försökte biskop Daniel Kourie tala lugnande till de församlade. Enligt nyhetsbyrån Aina sa han att såvitt han vet "lever de två biskoparna fortfarande … De som tror något annat måste ge oss bevis för deras påstående." Han tillade att den grupp inom kyrkan som arbetar för de kidnappade biskoparna har gjort sitt yttersta för att hitta båda två.

Daniel Kourie uppmanade samtidigt de libanesiska myndigheterna att göra det här fallet till en nationell angelägenhet med tanke på dess betydelse på samexistens och dialog mellan religionerna. Han fördömde också ”religiös och etnisk rensning i Syrien, Irak och Egypten" och de länder som stöder rensningen genom att tillhandahålla män, vapen och pengar.

I december 2015 dök det upp rapporter om att biskoparna hade blivit avrättade. Men i oktober förra året meddelade föreståndarinnan för ett nunnekloster i den syriska staden Qarah att de hade fått information från deras källor om att biskoparna befann sig i Raqqa.

Annons
Annons