Kreationister: "Tack Gud för att ni har fel"

Med hjälp av reklampelare mitt på Manhattan utmanar nu amerikanska kreationister ateisterna. "Vi vill på ett vänskapligt sätt visa på det hopp vi har", säger en av initiativtagarna, Ken Ham.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Under veckan har turister och besökare i New York och San Fransisco mötts av stora reklampelare med texten: "Till alla våra ateistiska vänner: Tack Gud för att ni har fel." Bakom kampanjen står amerikanska Answers in Genesis (AiG), en känd och välbeställd församling som också står bakom kreationistmuseet utanför Cincinatti, skriver CNN religionblogs. The Creation Museum beskriver hur Gud skapade världen på sex dagar, enligt Bibelns Moseböcker. AiG uppmanar med kampanjen människor att få bevis för Guds existens genom att besöka organisationens hemsida. Där finns artiklar och en video.

- Ateister lever i en värld av total meningslöshet och hopplöshet. De goda nyheterna är att Gud sände sin son för att ge en gratis gåva, frälsningen. Det finns mening och syfte med vårt liv, och vi tackar Gud för det, säger Ken Ham, som leder AiG och också är föreståndare vid the Creation Museum, till CNN.

Reklampelare liknande dem som kunnat ses i New York kommer att sättas upp i Hollywood och Los Angeles, skriver organisationen på sin hemsida answersingenesis.com. Affischerna ska placeras där många människor rör sig, bland annat på Sunset Boulevard och Santa Ana Freeway.

Idén till kampanjen fick AiG efter att ateister haft en reklamkampanj med budskapet: Behåll glädjen, dumpa myten, skriver CNN.

- Vi ville ha ett djärvt budskap, säger Ken Ham. Vi har inget emot ateisterna personligen. Vi vill inte attackera dem, men vi tror att de har fel. Från ateisternas sätt att se tillvaron, så slutar människan att existera när hon dör. Vi säger nej, du upphör inte att existera, du får tillbringa evigheten med Gud eller utan Gud. Och om du är ateist, får du tillbringa den utan Gud.

Från ateistiskt håll kontrar man med att det är synd om kreationisterna.

- De vägrar att titta på den verkliga världen. De vill inte befatta sig med de bevis vi har, och de ger själva inga sådana, säger Dave Silverman, ledare för American Atheists, till CNN.

Ken Ham hänvisar till AiG:s websida: den som läser den ska finna bevisen för att Gud finns, menar han.

 

 

Annons
Annons
Annons
Annons