Kristna i Nordkorea: Snälla, be för oss

För bara några dagar sedan lyckades kristna i Nordkorea smuggla ut ett brev till omvärlden där de ber om förbön för landet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Enligt organisationen Open Doors hävdar kristna medlemmar i underjordiska kyrkor att det råder en krigslik stämning i Nordkorea.

– Vi ska möta det avgörande slaget med vapen i ena handen och en hammare i den andra, summerar en kristen ledare det budskap som Nordkoreas ledning ska ha skickat ut till befolkningen.

Det framgår även av brevet att krigsförberedelserna pågår för fullt och att folk samlar på sig mat och andra förnödenheter.

Tacksamma för omtanke

Från kristet håll är oron extra stor. Samtidigt är de kristna också tacksamma för omvärldens omtanke.

– Jag skulle vilja tacka alla bröder och systrar runt om på jorden för deras fortsatta kärlek och stöd. Vi vet att vår resa inte kommer att vara enkel, men vi litar på att vår tro, desperata hopp och passionerade längtan en dag kommer att bära frukt. Oavsett hur svårt vi har det skyller vi aldrig på omständigheter eller klagar. Gud har lovat oss i Bibeln att om vi söker hans rike först så kommer allt det andra att tillfalla oss. Snälla, bed för oss, står det i brevet.

”Be för Kim Jong-Un”

Jerry Dykstra, talesperson för Open Doors i USA, säger i en kommentar att ”vi nu måste svara på de kristna ledarnas begäran om bön för dem”.

– Bed för Kim Jong-Un, att Gud ska påverka hans hjärta så att han arbetar för fred i stället för krig. Bed för kristna som utsätts för ännu större risker på grund av krigsförberedelserna. Bed att troende ska få tag på mat till sina familjer. Bed till sist att de kristna ska stå fasta i sin tro oavsett vad som händer.

Nordkoreas krigshot har nu också börjat oroa omvärlden ordentligt.

Förutom hoten om en kärnvapenattack mot USA och stängning av en industriell samarbetszon rapporterades det på torsdagen att Nordkorea ska ha flyttat en medeldistansrobot till sin östkust.

– Det är oroande att regimen i Pyongyang åtminstone verbalt fortsätter att eskalera konflikten, men inte alarmerande, säger utrikesminister Carl Bildt till TT.

 

Val 2018
Skogsbränderna
Annons
alkohol i kyrkan
Annons