SD åsidosätter Bibelns bud

De vet vad de gör, men vet svenska väljare?

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Krönikor

Vid SD:s valupptakt för sexton år sen hade partiet finbesök från Tyskland. Björn Söder, idag riksdagsman och SD-höjdare, poserade på bild med Franz Schönhuber, före detta SS-officer. Efter andra världskriget var Schönhuber drivande i samtliga invandrarfientliga partier i Tyskland. På sin blogg skriver en SD:are: ”Vi hade informell kontakt med ett flertal olika europeiska partier på den tiden. Vi såg det då som självklart att seriösa nationalister i olika länder skulle kunna ha kontakt.”

Så här skrev SD:s gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson på Facebook efter EU-valet: ”... efter gårdagen står inte huvudkonflikten längre mellan höger och vänster i europeisk politik, utan mellan värdekonservativa patrioter och kosmopolitiska kulturradikaler. Den stora avgörande striden om vår civilisations, våra kulturers och våra nationers överlevnad har gått in i en ny, mer intensiv och mer avgörande fas”.

Talar man så, då står man nära nazismen. Karlssons ordval påminner om massmördaren Breiviks, även om Karlsson självklart inte vill mörda någon. Breivik berömmer Sverige och säger att det inte behövs något Utøya här, vi har ju redan gett patrioterna plats i det normala politiska rummet.

Liksom Jimmie Åkesson är Mattias Karlsson historiskt beläst. Båda studerade statskunskap parallellt med att de grundade nya SD. De vet vad de gör, men vet svenska väljare?

Kanske fattar inte väljarna att SD har andra visioner än att värna om folkmusiken och rädda oss från flyktingar. Aningslöst har de nu valt in brottsbelastade personer i riksdagen medan seriösa parlamentariker får packa och gå.

Så varför röstade 13 procent av valmanskåren av misstag på ett fascistparti? De upplever gissningsvis att SD är det enda parti som bryr sig om dem. Kanske är de rädda för att mista jobbet. Tror att alla muslimer är farliga? Att Sverige inte har råd att ta emot flyktingar från de delar av världen där kristna i dag slaktas?

Många av dem – dock inte alla – är rasister. Man kan vara rädd, missnöjd eller rentav rasist och ändå avsky nazism. Nazism har inget stöd i folkdjupet i Sverige. Det mer tydligt nazistiska partiet SvP har efter valet inte kvar ett enda mandat i någon enda kommun, trots – eller tack vare – en uppmärksammad valturné.

Sjuhundra tusen svenskar är därmed lurade. Du som läser detta är kanske en av dem. Nej, jag vet, jag har inte nämnt Jesus, men SD åsidosätter kärleken till nästan och Bibelns bud om hur invandraren ska behandlas och var och en kan själv inse vad Jesus skulle ha gjort.

Frikyrkoledare om #metoo
Annons
Annons
Annons
Annons