Bengt Johansson firar med ny skiva och allsångsturné

Publiken blir kör när Bengt Johansson drar ut på en ny konsertturné med platta nummer 20 i ryggen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kultur

2017 blir ett bemärkelseår för musikern, låtskrivaren och numera även pastorn Bengt Johansson. I höst släpper han sitt tjugonde soloalbum med egenskrivna sånger sedan starten 1989. ”Klara låga” heter det och innehåller ett flertal nyskrivna lovsånger.

– Sånger om Gud, om glädjen i honom och förundran över hans kärleks stora plan för oss i Kristus, förklarar Bengt Johansson.

I takt med att det nya albumet färdigställs håller en ny konsertturné på att planeras till nästa vår – ”Sing along tour 2018”. Linköping, Helsingborg, Eskilstuna, Falun och Tranås är redan bokade, men det kommer att bli fler. Bengt Johansson sjösätter därmed en idé han burit på länge, en turné där bandet spelar och publiken är kör.

– En konsertkväll som inte är så mycket en konsert som en gemensam upplevelse av musiken och lovsångens kraft och glädje, förklarar han.

Det finns gott om sångmaterial att ta av och många känner dessutom igen Bengt Johanssons sånger eftersom de sjungits flitigt i kyrkor och kapell genom åren. Dessutom har en del av dem letat sig in i olika psalm- och sångböcker.

Bengt Johansson hoppas och tror att sing along konserterna ska bli en helig happening som ska locka både kyrkfolket och mindre kyrkvana att delta.

Annons
Skogsbränderna
Annons