Sebastian Stakset: Jag har inte hatet som behövs för Kartellen

Tron får rapparen Sebastian "Sebbe Staxx" Stakset att sluta i gangsterrapgruppen Kartellen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kultur

I en ny SVT-dokumentär berättar han att hatet som krävs för att fronta Kartellen inte längre finns kvar.

Dokumentären "Kartellen - lys upp skuggorna" är gjord av regissören Thomas Jackson och sänds nu på lördag den 27 februari i SVT2. I filmen avslöjar Sebastian Stakset att han lämnar Kartellen och lägger sitt gamla artistnamn på hyllan. I vår släpper Kartellen albumet "Slutpläderingen". Det blir det sista med Sebbe Staxx bakom mikrofonen.

- Jag har bestämt mig för att det här är sista skivan som jag spelar in i Kartellen. Jag har inte det hatet som behövs för att fronta Kartellen. Så jag gör det som krävs för att min tro ska fungera, säger Sebastian Stakset i dokumentären.

Han kommer att fortsätta samarbeta musikaliskt med Leo "Kinesen" Carmona som grundade Kartellen 2008 och funnits med som låtskrivare sedan dess. 2013 upptäckte Sebastian Stakset Jesus och sedan dess är hans liv inte sig likt.

- Saker och ting i mig har ju förändrats kraftigt. Alltså extremt. Allt är ju helt annorlunda. Jag har fått en ny identitet i dag. Jag är en kristen man framför allt. Jag är en far och en make. Det är den jag är. Rappare, det kommer långt ner på min lista. Det är inte toppen, inte ens topp fem. Du kan inte hålla på och rappa hela livet, det funkar ju inte, förklarar Sebastian Stakset i dokumentären.

Strax före jul fyllde han 30 och nu vill han ägna sin tid åt familjen och sin nyvunna tro.

- Jag har sagt att jag inte vill vara någon 40-årig rappare. Jag tar gärna fram nya talanger.

Regissören Thomas Jackson tycker att den bild som dokumentären ger av Kartellen är representativ när det gäller allt tumult som varit kring Sveriges första gangsterrapgrupp.

- Det här är en berättelse som är lite som ett grekiskt drama. Det är nästan för bra för att kunna vara sant som en dokumentärfilm. En spelfilm hade känts för överlastad med den här berättelsen men verkligen räddar den, säger Thomas Jackson till SVT Kultur.

- Vi kom den väldigt nära, närmare än jag nästan hade vågat hoppas på. De valde från början att de skulle berätta hela storyn för första gången.

Klockan 21.10 lördag den 27 februari sänder SVT2 den 1 timme och 37 minuter långa dokumentären.

Lyssna på vår podd-intervju med Sebbe Staxx i Dagens människa.

Downs syndrom-dagen
Annons
Annons
Annons
Annons