Kyrka ska sluta blöta ner hemlösa

Efter klagomål tar nu den romersk-katolska kyrkan i San Francisco ner sitt sprinklersystem.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Hemlösa som sökt tak över huvudet i entrén till den stora romersk-katolska kyrkan i San Fransisco kan dra en lättnadens suck. I två års tid har de ofta blivit genomvåta på grund av det sprinklersystem som kan utlösas från taket. Men nu tas det bort, rapporterar Sfgate.com.

Det är St Marys katedral som ligger centralt i San Fransisco som det handlar om. Den lättillgängliga kyrkan med sina stora övertäckta fyra entréer har lockat mången hemlös vandrare att söka skydd just där genom åren. Sprinklersystemet har dock lett till att det ligger genomvåta filtar, sprutor och annat skräp på marken utanför portarna i stort sett varje morgon. Det är också anledningen till att man nu tar bort alla sprinklar, enligt kyrkan själv.

Men faktum är att kyrkans ledning fått ta emot en hel del kritik från media efter ett radioprogram förra veckan där hemlösa klagade på systemet. De har fått stå till svars varför de har ett vattensystem som utlöses var 30:e minut och det är också anledningen till att processen snabbats på, enligt Sfgate.com.

– Problemet kvarstår, säger kyrkans talesperson Larry Kamer.

– Vår första prioritering var att ta bort sprinklersystemet, men nu måste vi fundera ut vad vi gör härnäst.

Syftet med det återkommande rinnande vattnet var, enligt honom, inte att blöta ner de som sov där utan att hålla golvet rent.

 

 

Frikyrkoledare om #metoo
Annons
Annons
Annons
Annons