Så gjorde vi vår kyrkovalskompass

Vi på tidningen Dagen har tagit fram vår egen kyrkovalskompass, eftersom vi tror att många är osäkra på vem de ska rösta på i kyrkovalet, den 17 september.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kyrkovalet

Valkompassen består av 20 påståenden som du ska ta ställning till. Du kan också markera vilka påståenden som är extra viktiga för dig. Utifrån dina svar berättar vi för dig vilken nomineringsgrupp du troligtvis ligger närmast.

Tidningen Dagen har haft en gedigen bevakning av kyrkovalet och vi har vaskat fram frågorna utifrån de utspel som nomineringsgrupperna själva har gjort. Vi har sedan låtit nomineringsgrupperna själva få ta del av påståendena, och de har markerat var de står.

Vi har riktat in oss på valet till kyrkomötet, Svenska kyrkans högsta beslutande organ, men viktigt att notera är att det även sker kyrkoval på stiftsnivå och i den lokala församlingen eller pastoratet. Vi har bara med de elva nomineringsgrupper som sitter med på nationellt mandat i kyrkomötet, och i den lokala församlingen kan det finnas helt andra nomineringsgrupper som ställer upp.

Hoppas du är redo att påbörja valkompassen. 

Gör Dagens test för att se vilken nomineringsgrupp som bäst stämmer in på dina åsikter

Läs mer om kyrkovalet på Dagens stora kyrkovalssida

Läs fler artiklar om kyrkovalet 2017

Alla tidigare artiklar
#sanningenskagöraerfria
Annons
Annons
Annons
Annons