"Lasse var banbrytande"

Den rikskände pastorn Lasse Nylén avled på fredagsmorgonen.
"Med tiden kommer folk att inse vad Lasses tjänst har betytt", säger Andreas Nielsen, pastor i Hillsong, till Dagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Andreas Nielsen berättar att Lasse Nylén, så sent som i tisdags var med på en samling, och att hela Lasses hjärta var upptaget med att tjäna Gud ändå in till slutet.

- Lasse förtjänar allt tack. Han har fört många till frälsning genom åren och hans arbete med Levande familjer har varit otroligt värdefullt.

Stefan Norlin lärde känna Lasse Nylén i Pingstkyrkan i Sundsvall när Lasse var nyfrälst. På 1970-talet arbetade Lasse även med barn och ungdomar i församlingen. Stefan Norlin berättar att han tidigt såg Lasse Nyléns gåvor och att han föreslog att de skulle göra en barnskiva. "Lasse och hans kompisar" kom ut 1975 och det blev början på ett flertal andra produktioner som har präglat många svenska barns uppväxt.

- Lasse var så bra på att berätta - och att predika. Han har betytt så mycket för både barn och familjer, säger en bestört Stefan Norlin, efter beskedet om det hastiga dödsfallet.

Solweig och Urban Widholm driver Åre Fjällsätra i Undersåker, mellan Östersund och Åre. Urban lärde känna Lasse Nylén i slutet av 1970-talet när Lasse började anordna kristna läger i Årefjällen.

- Lasse var banbrytande. Han öppnade Årefjällen för de svenska kyrkorna och gjorde frikyrkan rumsren här. Fortfarande i dag är Lasse känd som PP bland Åreborna, berättar Urban.

Efter att ha arbetat som pastor inom pingströrelsen startade Lasse 1997, tillsammans med hustrun Marie, organisationen Levande familjer som har haft fokus på äktenskaps- och familjestöd.

På torsdagen firade paret Lasse och Marie 32-årig bröllopsdag. Närmast sörjande är Marie, samt deras barn med familjer. Lasse Nylén blev 62 år gammal.

Annons
Annons