Därför ser Dagens förstasida annorlunda ut i dag

För 70 år sedan föddes en kallelse som står fast än i dag

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Ledare

Du har säkert noterat att vår förstasida ser annorlunda ut i dag. På söndag är det nämligen precis 70 år sedan det första numret av tidningen Dagen kom ut och det ville vi uppmärksamma lite extra. Vi firar på många olika sätt under hela hösten, men visst känns det högtidligt att tänka tillbaka på det allra första numret som kom ut.

Även om mycket av uttryck, färg och form har förändrats sedan dess så är det glädjande att konstatera att kallelsen och visionen står fast. En tidning som är en annorlunda pressröst, som ger kristna perspektiv på samhällsproblem och som främjar att kristen tro och kristna värderingar genomsyrar oss själva och vårt samhälle.

Läs gärna vårt dokument om tidningens historia och det allra första numret. Där hittar man bland annat Lewi Pethrus första krönika som avhandlar det rabalder som uppstod när någon under en gudstjänst sa sig ha fått bönesvar.

”Vad är det för fel med detta? Är icke bön lovlig i samband med en kristen gudstjänst? Jo, svara alla i korus, bönen är t.o.m. det centrala i den kristna gudstjänsten ... Man får läsa böner och bedja med egna ord, så mycket man vill ... Men man får icke nämna, att någon skulle kunna få, vad han beder om. Och i all synnerhet får ingen vittna om en personlig erfarenhet av bönens kraft. Åhörarna skulle då kunna bibringas den uppfattningen, att Gud verkligen finns och att det är denna verklighet som ger bönen dess mening. Sådant anser man, att ett kulturland som Sverige icke bör tolerera.”

Detta är en text av en av Dagens ledarskribenter och är därmed ett uttryck för tidningens linje. Dagen är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Kommentera artikeln

Du som kommenterar på Dagen.se måste ha ett Facebook-konto och följa våra regler.
Annons
Skogsbränderna
Annons