Fråga: Hur kan Andens nådegåvor­ bli synligare i mitt liv?

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Micael Grenholm, kristen bloggare och debattör:

Att inse att vi behöver Andens gåvor för att kunna leva som lärjungar är det första, vitala steget för ett Andefyllt liv. Be, läs Bibeln och studera vittnesbörd om väckelsebärare. Utmana dig själv och din församling att gå utanför bekvämlighetszonerna. Sträva efter att använda gåvorna i vardagen och umgås med kristna som har en sådan livsstil.

Linda Bergling, pastor i församlingen Arken i Kungsängen:

Bibeln uppmanar oss att med iver söka de Andliga gåvorna. Kärleken till Jesus och längtan efter Andens övernaturliga närvaro måste finnas i våra liv för att Andens gåvor skall kunna manifestera sig. Att ge utrymme för Anden både i det privata livet och i församlingen är något som behöver ske varje dag. Det är viktigt att vi förväntar oss att bli använda och att vi växer till och mer och lär oss att följa, tolka och gensvara till Andens impulser. Övning och träning i en trygg andlig miljö gör att man växer i tron på att Gud vill och kan använda oss alla.

Stefan Börjesson, resande pastor i Kungsbacka pingstförsamling:

Andens gåvor blir synliga i livet då man låter sig utsättas och ledas av anden, vill du börja fungera i gåvorna? Börja med att söka dig in i den heliga andens närvaro, där börjar allt! Utan anden kan vi ingenting göra, det är genom kraften i den heliga ande som allt sker, uti från de gåvor som du ska funka i. Vill du ha ett spännande liv börja vandra med anden! Umgås med honom, samtala, lyssna, våga lita på att han leder dig!

Annons
Annons