Fråga panelen: Hur gör du när du ber för sjuka?

Micael Grenholm, Stefan Börjesson och Linda Bergling svarar på frågan om förbön för sjuka.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Micael Grenholm, kristen bloggare och debattör:
96976.jpg– Det viktigaste är alltid att vara lyhörd för hur den helige Ande vill att vi ska be. I frånvaron av sådan specifik vägledning brukar jag vanligtvis tacka Gud för att han är god och vill hela, befalla sjukdomen eller skadan att gå i Jesu namn, och be att den helige Ande ska komma med sin frid och beskyddande närvaro.

Stefan Börjesson, resande pastor i Kungsbacka pingstförsamling:
96970.jpg– Att be för sjuka brukar vara situationsanpassat beroende på vad personen behöver ha hjälp med. Jag brukar anpassa bönen efter vad problemet är. Det kan till exempel vara värk som är återkommande, ett knä som är trasigt, att man blivit sviken och fått inre sår, att man kanske hållit på med det ockulta. Ibland smörjer jag med olja, ibland får jag kommendera bort det onda. Vissa saker sitter djupare och då krävs det längre tid av bön och fasta. Det viktiga är att människor känner sig mer älskade av Jesus efter bönen, oavsett ”resultat”.

Linda Bergling, pastor i församlingen Arken i Kungsängen:
96980.jpg– Under 40 år av helandetjänst har jag sett att människor är väldigt olika och att det därför är viktigt att ge utrymme för olika sätt att betjäna i helande. Det viktigaste av allt är att förbön för sjuka har sin grund i Jesu helandetjänst och att man noggrant studerar hur Jesus gjorde. Han uppmanar oss att lägga händerna på de sjuka och att be i Jesu namn. Jesus förmedlade också helande genom enbart Ordet, genom förlåtelse, befrielse och även genom att människor själva rörde vid honom i tro.

 
 
Annons
Annons