Shalom Mission vill vara en resurs för församlingar

Shalom Mission vill göra nytta även för församlingar. Därför erbjuder man exempelvis församlingsdagar, konfirmandläger och andra aktiviteter som kan utveckla den lokala församlingens arbete.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Som privatperson har man möjlighet att följa med missionsbåten och några särskilda förkunskaper i segling krävs inte för att delta.

– Vem som helst kan anmäla sig och segla med oss i sommar, säger Birger Borgemo, skeppare och verksamhetsansvarig för Shalom Mission.

Under högsäsong är programmet redan fastställt, men på för- och sensommar finns stora möjligheter för församlingar som kanske vill förlägga en gemenskapshelg eller ett konfirmandläger till sjöss att boka in sig på missionsbåten eller på Villa Shalom i Oskarshamn. Besättningen står till förfogande både för det praktiska men också för exempelvis bibelstudier och andakter.

– Vår önskan är att i ännu större utsträckning bli en resurs för församlingar, att få utbilda, stärka och inspirera, säger Birger Borgemo.

Ett konkret sätt att hjälpa församlingar är genom att erbjuda unga ledare plats på Bibelskola Blå Kust där man kombinerar halvtidsstudier med praktik.

– Vi har redan nu några elever som har skickats hit av sina församlingar och som gör sin praktik hemma i församlingen som ungdomsledare. Det är en möjlighet som jag önskar att fler församlingar skulle upptäcka, säger Jan Wahlström, ansvarig för bibelskolan.

Sedan två år tillbaka är Shalom Mission också ägare av Lägergården Björnen i Vemdalen. Tanken är att gården ska utvecklas och användas året runt även om fokus hittills har legat på vintersäsongen. Nyligen var eleverna från Bibelskolan Blå Kust på plats en vecka för skidåkning och gemenskap.

– Men på kvällarna åkte vi runt till församlingar i Härjedalen och uppmuntrade dem med sång, musik och vittnesbörd, berättar Jan Wahlström.

Annons
Annons