Love Nepal blir fråga för statsministern

Birgitta Ohlsson (L) är djupt upprörd över hur unga flickor utnyttjas som sexslavar i Indien. När Stefan Löfven snart besöker Indien vill hon att statsministern tar upp frågan.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det är den svenska organisationen Love Nepal som kastat ljus på flickornas situation. Som Dagen berättade tidigare i veckan fick ett Facebookinlägg om organisationens arbete enorm spridning.

– Det inspirerar oss att hjälpa ännu fler offer för den hänsynslösa sexhandeln, sa Mikael Alfvén, grundare av Love Nepal.

Nu har uppmärksamheten nått ända till riksdagen. Birgitta Ohlsson upprörs över rapporterna som hon tycker visar på ett fasansfullt kvinnoförtryck i en cynisk och oacceptabel sexindustri.

I mitten på februari reser statsminister Stefan Löfven till Indien för att delta i en industrimässa i Bombay. Samtidigt kommer han att träffa Indiens premiärminister Narendra Modi.

Det tycker Birgitta Ohlsson är en lämplig tidpunkt för att ta upp situationenen med de utnyttjade nepalesiska flickorna i Indien.

"På vilket sätt kommer statsministern aktivt att agera och försöka förmå Indiens premiärminister Narendra Modi att stoppa detta sexslaveri med unga flickor?", frågar hon statsministern i en skriftlig fråga som kommer att besvaras inom kort.

Annons
Annons