Ma Oftedal är tillbaka som präst

Fyra år efter att hon avsade sig prästämbetet har den omtalade Ma Oftedal återigen sagt ja till prästlöftena.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det har gått några år sedan det stormade kring Ma Oftedal. Hon hamnade på kollisionskurs med Svenska kyrkan som hon tyckte var för dogmatisk, och avsade sig till slut självmant sin prästtitel.

Hon hade innan dess också fått en hel kritik för sin öppenhet för new age och nyandlighet, en kritik som kom även från kristna företrädare utanför Svenska kyrkan. Men från svenskkyrkligt håll fick hon också hård kritik då hon lät omdöpa sig av pastor Stanley Sjöberg.

Men nu har det gått flera år sedan dessa händelser, och Ma Oftedal skrev nyligen på Facebook att hon efter samtal med flera präster och biskopar tagit beslutet att återigen bli präst i Svenska kyrkan, rapporterar Kyrkans Tidning.

"Sedan i somras har min prästkallelse vuxit sig så stark igen, att jag efter fina samtal med prästerna här i Nyköping, biskop Johan Dalman, biskop Eva Brunne och domprost Hans Ulvebrandt ansökt om att få återinträda i ämbetet. Stockholms Domkapitel beslutade enhälligt den 24 februari mig behörig att utöva prästämbetet igen och i morgon kommer jag att med Guds hjälp och i förtröstan på Guds nåd, säga ja till prästlöftena och leva efter dem", skrev Ma Oftedal på Facebook i tisdags.

De senaste åren har Ma Oftedal bland annat haft flera utställningar som konstnär, och hon är även en aktiv författare.

Annons
Skogsbränderna
Val 2018
Annons