Colin Nutley ber om ursäkt för stöld av lovsångsbild

Regissören Colin Nutley ber nu Micael Grenholm om ursäkt för att ha använt hans lovsångsbild som sektillustration till C mores deckarserie Saknad.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Under fredagen rapporterade Dagen om hur C More utan lov tagit en bild på Hillevi Herrmann, och använt den för att illustrera sektmedlemmar i deckarserien "Saknad". Bilden hade dessutom manipulerats så att en av huvudpersonerna kopierats in.

Colin Nutley ringde upp

Under lördagen blev Micael Grenholm uppringd av Colin Nutley som i egenskap av regissör är huvudansvarig för produktionen av "Saknad".

48188.jpg– Colin Nutley sa att han var väldigt ledsen att det hade hänt och att det inte var något han hade tagit initiativ till. En anställd hade presenterat bilden för honom och han hade godkänt den i tron att bolaget hade rättigheter att använda bilden. Han sa också att de nu kommer att ersätta bilden med en annan, berättar Micael Grenholm för Dagen.

Kommer ta bort bilden

– Som jag förstod det så kommer de att ladda upp en ny version av det tredje avsnittet där min bild är borta.

Läs också: Micael Grenholm vill ha juridisk hjälp att söka ersättning för bildstölden
 

Hur reagerade du på samtalet från Colin Nutley?

– Det känns bra att han var uppriktigt ledsen. Han mejlade mig redan i går och skulle ringa på måndag, men han ringde redan i dag. Han ville också komma i kontakt med Hillevi Herrmann, (som var med på bilden) för att även be henne om ursäkt.

Kanalen C More, som står bakom serien, beklagar nu det som skett.

– Vi har pratat med produktionen och tillsammans kommer vi att gå till botten med vad som har skett och på ett eller annat sätt lösa problemet. Tills vi vet mer kan jag bara beklaga att den här situationen uppstått. "Saknad" är en läskig serie och jag hade själv inte velat vara med utan min vetskap, säger C Mores kommunikationschef Johan Gustafsson.

Läs också: C more tog lovsångsbild - Hillevi hängdes ut som sektmedlem

Annons
Skogsbränderna
Annons