Göran Skytte får plats i kyrkomötet

Han tar plats i kyrkomötet, Svenska kyrkans högsta beslutande organ, efter att en kollega från Frimodig kyrka hoppat av.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Journalisten, debattören och Dagenkrönikören Göran Skytte tar plats i kyrkomötet för nomineringsgruppen Frimodig kyrka. Det står klart efter att prästen Dan Sarkar lämnar sin plats, efter att först ha blivit invald.

– Jag hoppas kunna tillföra något. Men först får jag försöka lära mig hur det fungerar, säger Göran Skytte till Kyrkans Tidning.

Där berättar han att en av de viktiga frågorna han driver är att få bort partipolitiken, men också att Jesus ska stå i centrum.

Besviken över valresultatet

Nyligen skrev Göran Skytte en krönika i tidningen Dagen där han uttryckte sin besvikelse över valresultatet och att han övervägt att lämna "sossekyrkan" efter att ha sett valresultatet. Men valde till slut att inte låta sig nedslås, utan stannar kvar.

– Man blir inte frommare av att hoppa från det ena till det andra, skriver han i sin krönika.

Göran Skytte blir inte ensam att ha koppling till tidningen Dagen på kyrkomötet. Som vi tidigare skrivit kommer också Dagens opinionsredaktör Elisabeth Sandlund att sitta i kyrkomötet för Frimodig kyrka.

Annons
Annons
Annons
Annons