Hillsong döper 100 personer

Församlingen Hillsong döper närmare 100 personer under andra adventshelgen, på tre orter.
– Det är det största dopet vi haft någon gång, säger en glad Eric Liljero, pastor i församlingen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det rekordstora dopet fördelar sig med över 60 personer i Stockholm, cirka 30 i Göteborg samt ett tio-tal i Jönköping, tre av Hillsongförsamlingens kyrkor/campus.

Dopen kommer att ske i samband med de vanliga gudstjänsterna i kyrkorna nu till helgen.

– Vi hoppas att det kommer att bli drygt 100 personer. Vi är väldigt tacksamma och glada för alla de hundratals beslut vi ser i vår kyrka, och de också resulterar i att människor tar nästa steg att låta döpa sig och förstår det verkliga livet i Kristus, säger Eric Liljero.

Kommit till tro under hösten

Han säger att den stora majoriteten av människor som nu döps är sådana som har kommit till tro i församlingen under hösten.

Oftast är det vänner till dem som är med i dopgraven och får döpa sina kompisar. Det är en uttalad policy i Hillsong att döpa människor snabbt efter att de tagit emot Jesus, ungefär som med Filippos och hovmannen i Bibeln.

– Det blir en riktig fest. Det här är människor från alla samhällsskikt, olika typer av bakgrunder, ungdomar och äldre. Det representerar en spridning av hur vårt samhälle ser ut.

Hillsong är en del av pingströrelsen och har under året etablerat sig också i Göteborg, Jönköping och Örebro, vilket innebär att man numera finns på sex platser (även Stockholm, Märsta och Södertälje). Församlingen är känd för att nå unga människor och för sin moderna lovsångsmusik. Eric Liljero är ”creative pastor” (ungefär lovsångspastor).

– Det här ger ett enormt bränsle till alla våra volontärer som tjänar vecka efter vecka. Att vi får se vanliga liv bli förvandlade är ett kvitto på att vi gör något rätt, säger Eric Liljero.

Högsta dopsiffror

I somras rapporterade pingströrelsen som helhet de högsta dopsiffrorna på 30 år. Omkring 2 340 personer döptes under 2016. Efter en nedgång under ganska många år har pingströrelsen de senaste sex åren haft en ihållande ökning.

En förklaring till de stigande dopsiffrorna är att antalet nysvenskar har ökat. Smyrnaförsamlingen i Göteborg döpte exempelvis 229 personer under 2016.

Men också 75 små församlingar, med under 100 medlemmar, döpte tillsammans 276 personer under förra året. Medan de här församlingarna bara har fem procent av pingströrelsens medlemsantal stod de för tolv procent av dopen.

Annons
Annons