Idébank ska hjälpa kyrkor att nå längre med kristen tro

100 dagar med hopp. Så kallas ett nytt initiativ för att uppmuntra till evangelisation.
– Vi vill ge användbara verktyg för utåtriktade satsningar med att nå ut med budskapet om Jesus, säger Roger Arnfjell på Mission International.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

På webbsidan 100dagarmedhopp.se kan församlingar gratis beställa ett digitalt kompendium. Det innehåller över 100 olika evangelisationsidéer, intervjuer och en resursbank för evangelisationsmaterial.

– Det finns så mycket man kan göra och vi tänker att det kan vara bra att samla en massa bra idéer på ett och samma ställe, förklarar Roger Arnfjell.

Uppmuntran behövs

Bakom initiativet står Mission International, en ideell förening som han startat och vars huvudsyfte är att nå ut med evan­gelium till människor som vill vet vem Jesus är.

– Vi jobbar bland annat med att sprida biblar och den här satsningen ligger i linje med det. Vi tror att vi behöver uppmuntra varandra för att nå ut med det kristna budskapet.

Satsningen pågår från 1 november till och med 8 februari. Och att man valt just den perioden på året är ingen tillfällighet.

– Vintermånaderna är den tid på året då flest hör av sig till oss och vill veta mer om Jesus och kristen tro. Kanske beror det på att det blir mörkare. Då blir folk mer öppna och de söker ljus, hopp och frid, menar han.

Dela ut ljus

Materialet innehåller en bredd av idéer hur kyrkor kan göra för att nå ut. En av idéerna som finns med i materialet, och som har han själv prövat i en församling i en förort till Stockholm, är att dela ut ljus.

– För några år sedan delade Bergakyrkan i Åkersberga ut 10 000 stearinljus till invånarna. På varje ljus satt en liten lapp med en hälsning och en inbjudan till en julkonsert.

– Det var väldigt uppskattat, folk hörde av sig och tyckte det var ett trevligt initiativ. Och många kom till konserten, berättar Roger Arnfjell.

Har du själv testat alla idéerna?

– Nej, (skratt) det har jag inte. Men alla de idéer som finns med är testade i församlingsmiljö. Vi har försökt att utforma det så att det kan användas av små församlingar med begränsade resurser.

– Och det går ju alltid att förändra en idé så att den fungerar i den lokala situationen.

Val 2018
Skogsbränderna
Annons
alkohol i kyrkan
Annons