Kristne Jó bakom mästarlagets framgång

Corinthians är fotbollsmästare i Brasilien. Mycket tack vare sin stjärnanfallare Jó, som ger Gud äran för segern.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Jag vill först av allt tacka Gud för att det gått så bra den här säsongen. Men också min familj, min fru och min pappa, sa Jó efter slutsignalen mot Fluminense.

Corinthians säkrade ligasegern genom en seger med 3-1 på ett fullsatt Arena Corinthians i Sao Paulo. Och Jó gjorde två mål i matchen, båda på nick.

– Våra fans är verkligen värda detta, jag är så glad för deras skull. Vi har haft svårigheter under delar av säsongen men övervunnit allt, mycket tack vare Gud och att vi tror på det vi gör.

De glada spelarna i Corinthians firade ligaguldet med att dansa och dricka öl men när Jó erbjöds att smaka skrattade han, slog han ut med händerna och tackade nej.

Han har tidigare i sin fotbollskarriär haft problem utanför planen, men har tänkt om.

Under en match tidigare i år noterade kommentatorn detta genom att i genomgången innan match informera tittarna om att Jó numera "sköter sig och går i kyrkan".

Den långe anfallaren, 191 centimeter, har varit magnifik hela säsongen. En ovärderlig spelare för sitt lag och mycket uppskattad av supportrarna.

Han spelade i Corinthians 2003-2005. Sedan dess har han bland annat representerat Spartak Moskva och Manchester City, dock utan att lyckas särskilt bra.

För ett år sedan, den 2 november 2016, skrev han på för Corinthians igen och fick då ett treårskontrakt. Det visade sig vara en lyckad värvning.

Den Sao Paulo-födde Jó, vars egentliga namn är Joao Alves de Assis Silva, har gjort 18 mål den här säsongen och kan vinna skytteligan. Tre omgångar återstår.

Corinthians är en av de klassiska klubbarna i Brasilien. Bland klubbens mest kända spelare finns Roberto Rivelino (världsmästare 1970), Socrates och Carlos Tevez.

Klubben har blivit brasilianska mästare sju gånger och är inne i sin mest framgångsrika period någonsin. Dessutom vann man Copa Libertadores, Sydamerikas motsvarighet till Champions League, 2012.

Annons
Annons
Attacken mot synagogan
Annons
Annons