Livets ord-pastorn Joakim Lundqvist drabbad av falskt Instagramkonto

En person som utger sig för att vara Livets ord-pastorn Joakim Lundqvist erbjuder förbön och själavård mot betalning,

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det gäller att se upp när man surfar på sociala medier. Instagramkontot @joakimlundqvistprayeronline har visserligen både bild på det riktige Joakim Lundqvist, citat från Bibeln och länk till församlingen Livets ords hemsida. Men kontot är falskt och på sitt privata konto på Instagram varnar nu den riktige Joakim Lundkvist alla för att gå på bluffen. Livets ord-pastorn skriver så här (fast på engelska):

Ber om pengar

"Kära vänner, ett FALSKT Instagramkonto har startats av någon som utger sig för vara jag, och ber om gåvor i utbyte mot förbön och själavård. Snälla, notera att detta är bara bluff."

– Tråkigt när små människor försöker utnyttja andras förtroende för att sko sig själva. Jag använder bara ett instragramkonto, @joakiml, och skulle naturligtvis aldrig begära donationer i utbyte mot förbön – det är en horribel tanke, säger Joakim Lundqvist till Dagen.

66 följare

Det är oklart hur länge det falska kontot funnits, men kanske inte så länge då det på lördagsförmiddagen hade 66 följare medan Joakim Lundkvist har runt 14 500 följare på Instagram.

– Några Instagramvänner från Sydamerika gjorde mig uppmärksam på kontot fredag kväll. Sedan dess har massor av personer anmält det. Jag hoppas att Instagram snabbt agerar och tar ner det omgående, sade Joakim Lundqvist på lördagsförmiddagen.

Kontot stängdes ner

Runt lunchtid blev Livets ord-pastorn bönhörd och vid 13.30 tiden hade Instagram stängt ner det anmälda kontot.

På sin hemsida uppmanar Instagram den som upptäcker att någon har skapat ett Instagram-konto där någon låtsas vara en annan, att anmäla saken.

"Vi svarar bara på anmälningar vi får från personen som utsatts för identitetsstöld eller en representant för personen som utsatts för identitetsstöld (t.ex. en förälder). Om någon du känner har fått sin identitet stulen ska du uppmuntra personen att anmäla det till oss", skriver Instagram i sin säkerhetspolicy.

Joakim Lundqvist har egentligen fullt upp med annat att tänka på. Lördag kväll predikar han på Ny Generations 15-årsjubileum och i morgon i sin hemförsamling. För två veckor sedan kom han hem från en konferens i Kairo där han tillsammans med 38 svenska ungdomar predikade och ledde lovsång på en konferens med 10 000 ungdomar, ett arrangemang som följdes via Youtube av tre miljoner ungdomar från hela arabvärlden.

 

Annons
Skogsbränderna
Annons