Stiftsprost: Många goda krafter trots nazisterna

I protest mot Nordiska motståndsrörelsens marsch i Göteborg arrangerades en samling Tyska kyrkan. En av deltagarna var biskop Per Eckerdal.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Stiftsprosten Ulf Sjögren, som följer med Per Eckerdal, berättar för Dagen att drygt 100 personer var på plats under samlingen.

– Det var folk från Tyska församlingen, men även andra håll, och det var blandade åldrar, säger han och nämner med glädje att konfirmander hjälpte till med ljuständning i kyrkan.

Under samlingen bjöds det på musik och Ulf Sjögren berättar att flera professionella musiker tog kontakt med Svenska kyrkan under veckan med erbjudande om att ställa upp gratis.

– Mitt i sorgen är det gott att se alla de goda krafterna.

När Dagen pratar med Ulf Sjögren befinner han sig på Bokmässan. Han beskriver resan från Tyska kyrkan till Scandinavium som märklig.

– Staden är belägrad av poliser och det ger en olustighetskänsla. Samtidigt är det skönt att veta att poliserna finns på plats. Det märks att de tar allvarligt på situationen och att de inte vill ha någon upprepning av kravallerna i samband med EU-toppmötet 2001.

Inne på Bokmässan beskriver han stämningen som lugn.

Annons
Skogsbränderna
Annons