Var fjärde man tappar bort sin vigselring

Män förlorar sin vigselring oftare än kvinnor, visar en ny brittisk undersökning.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

En av fyra män - eller 24 procent - erkänner att de tappat bort sin vigselring, rapporterar Daily Mail. Detta kan jämföras med kvinnor där bara 14,3 procent uppger samma sak.

Någon orsak till varför så många män - och så få kvinnor - tappar bort en av de mest värdefulla personliga ägodelarna rapporterar tidningen inte något om.

Inte heller sägs något om vad som orsakar att män och kvinnor tappar bort sina ringar. Men enligt undersökningen är just smycken det som tappas bort oftast.

Försvinner mest

Hela 28 procent av de som deltog i undersökningen svarar att de förlorat något smycke jämfört med 23 procent som uppger att de tappat bort ett foto eller något annat oersättligt föremål.

Studien visar också att hela 78 procent - nästan fyra av fem personer - inte har någon försäkring för sina allra mest dyrbara personliga tillhörigheter.

– Undersökningen ger en fascinerande inblick i vilka föremål britterna värdesätter mest, säger Sarah Willoughby, utvecklingsdirektör på Ecclesiastical´s fine art, i en kommentar.

– Det kan vara svårt att förlora det man håller så högt. Dessa föremål betyder så mycket för de erbjuder en länk mellan de människor vi älskar och det minnesvärda i vårt förflutna.

Två tusen deltog

Som exempel på sådana föremål nämner hon smycken som antingen har tillhört den egna familjen i flera generationer eller som vi fått som gåva av någon vi älskar.

I undersökningen deltog 2 000 personer och den genomfördes av Ecclesiastical, ett företag som specialiserat sig på försäkringar av speciella värdeföremål som ringar och smycken.

Annons
Annons