"Ormpastor" dog efter bett

Tv-pastorn Jamie Coots, känd i USA från showen Snake Salvation, är död. Han blev biten av en giftorm men nekade vård.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Jamie Coots blev biten i sin högra hand av en orm under en gudstjänst i sin församling Full Gospel Tabernacle in Jesus Name i Kentucky, i lördags kväll. Vittnen berättar att han efter händelsen lämnade kyrkan och åkte hem.

När ambulanspersonal kom till bostaden vägrade Coots läkarvård, precis som han gjort tidigare när han blivit biten av ormar. Senare påträffades han död i sitt hem.

Coots tillhör en kontroversiell rörelse som kallar sig "snake handlers" och han är inte den förste som dör av ormbett, som Dagen tidigare berättat.

De stöder sig på Bibelns ord från Markus evangelium 16: 17-18 där det står att troende ska "ta ormar med sina händer". De använder ormar i gudstjänsterna och hävdar att den som tror på Gud inte ska bli skadad.

Förra året medverkade Jamie Coots i en show kallad Snake Salvation som National Geographic spelade in och som handlar om "snake handlers", uppger ibtimes.com.

-Jag har aldrig sökt läkarvård, eftersom när jag grundade församlingen så lovade jag att om jag någonsin blev behandlad av läkare för ett ormbett så skulle jag lämna kyrkan, ska han då ha sagt.

2008 arresterades Coots för att han hade 74 ormar i sitt hem. I samma veva slog polisen till mot nio andra personer i Kentucky för samma brott. Förra året dömdes Coots till skyddstillsyn för att ha fört in giftormar i Tennesse. Att hantera ormar är förbjudet enligt lag i de flesta delstater i USA, även i Kentucky.

Annons
Nyhemsveckan
Annons