Pastor: Gud har gett Trump rätt oskadliggöra Kim Jong-un

Alla medel är tillåtna mot en regim som Nordkorea. Det påstår inflytelserika pastorn Robert Jeffress, som säger att "Gud har gett Trump rätt oskadliggöra Kim Jong-un".

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Efter USA:s president Donald Trumps uppmärksammade varning om att svara med "eld och vrede" på alla hot från Nordkorea har Robert Jeffres, pastor för en megakyrka i Texas och en av Trumps evangelikala rådgivare, ställt sig bakom ett militärt anfall mot Nordkorea.

En väg som han hävdar även är sanktionerad av Gud själv:

– I fallet med Nordkorea, har Gud gett Trump auktoritet att oskadliggöra Kim Jong-un, säger den kontroversielle pastorn i ett uttalande, rapporterar The Washington post.

"Bibeln är tydlig"

Bland annat påstår han att Romarbrevet i Bibeln är "väldigt tydlig" med att "Gud har gett härskare full makt att använda alla nödvändiga medel – även krig – för att stoppa ondskan".

Jeffress har gjort sig känd för ett flertal kontroversiella uttalanden med koppling till vita huset. Bland annat har han sagt att Barack Obama banat väg för "Antikrist". Hans megakyrka i Dallas, tillhör en av de mest ansedda inom samfundet Southern Baptist church,

"Rätt att göra vad som helst för att stoppa"

I en telefonintervju har Jeffress berättat att han kände sig manad att göra uttalandet efter att Trumps senaste varning till Nordkorea. Han påstår att Romarbrevet 13 ger regeringen rätt att göra vad som helst för att förhindra "handlingar från illgärningsmän, som Kim Jong-un".

Han ska själv ha sagt att han förstår att hans uttalanden om Nordkorea kommer skapa upprörda känslor, även bland evangelikaler.

Romarbrevets tolfte kapitel, som i stället uppmanar att "besegra det onda med det goda", hävdar Jeffress enbart är något som gäller kristna och inte presidenten.

Inte heller det fredsbetonade budskapet i Jesus bergspredikan är något som angår presidenten, menar han. Jeffress berättar att han vid ett tillfälle fick frågan av en kristen författare om han inte vill att presidenten ska förkroppsliga bergspredikan.

– Jag svarade absolut inte.

 

 

Läs fler artiklar om Donald Trump

Alla tidigare artiklar
Skogsbränderna
Annons
Val 2018
Skogsbränderna
Annons