Pingstpastorer ska resa till Jerusalem

Alla pingstpastorer som önskar inbjuds i höst till att gå i Jesu fotspår i Jerusalem. Bakom idén ligger pingstförsamlingen i Uppsala.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Resan är av studiekaraktär och har Bibeln i särskilt fokus. Den spänner över två veckors tid och syftar till att sporra pastorerna till att bli bättre och mer hängivna i sin förkunnelse.

– Vi hoppas ge pastorerna en riktig bibelboost och att de genom att läsa Bibeln i den miljö den kom till och utspelade sig i, säger Tatta Lennartsson som håller i en stor del av planeringen.

På resan kommer man främst fokusera på hur Jesus såg på olika saker som än i dag är knutet till Jerusalems religiösa liv. Det handlar om sabbaten, templet, skrifterna och synen på Guds ande.

Under besöket i Jerusalem kommer pastorerna också att få lyssna till lokala expertföreläsare, församlingsbyggare och få möta kristna palestinier såväl som ortodoxa judar.

Resan subventioneras till viss del av pingstsamfundet, och kvar återstår 10 000 kronor per person att betala. Hur många som hittills anmält sig är oklart, men Tatta Lennartsson menar att idén verkar ha tagit skruv.

– Vi har mött ett stort intresse för det här upplägget. Vår förhoppning är att förkunnarna ska få en ännu större tilltro till Bibeln, säger Tatta Lennartsson.

 

Annons
Annons