Pingstpastorn hittade ingen fru i tv-såpan

Pingstpastorn Josef Barkenbom är fortfarande singel. Det framgår av finalprogrammet av SVT:s program ”Tro, hopp och kärlek”.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Nu, ett halvår efter att serien spelades in, kan Josef Barkenbom berätta mer fritt än när Dagen intervjuade honom för ett par veckor sedan. I ett samtal på svt.se, som hölls fyra månader efter serien spelades in, säger han till programledaren Mark Levengood: ”Jag är hellre singel och vill bli gift, än gift och vill bli singel”, när han får kritik för att vara lite trög. Men han berättar också att han efter programmet träffat någon.

– Det stämmer, jag har träffat en tjej under sommaren, men vi är inte tillsammans nu, så jag är fortfarande singel, säger han till Dagen.

Josef Barkenbom är inte missnöjd med redigeringen av programmen. En del situationer har visserligen ”kryddats”, men det kan han acceptera. Lite tråkigare tycker han att det är att det inte blev mer inslag från kyrkan och hans arbete där.

– Det blev ingenting från det jag gör med ungdomar varje vecka, ett arbete som jag är väldigt stolt över och är en stor del av mitt liv. Jag hade önskat att hade blivit mer tro och kyrka än dejting, men jag förstår att tiden är knapp i tv.

Annons
Skogsbränderna
Annons