Politiker: Evolutionsteorin ”djävulens lögn”

Den republikanske kongressledamoten Paul Broun anser att evolutionsteorin och Big bang är ”lögner som kommer rakt ur djävulens håla”.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Broun gjorde uttalandet för några dagar i Liberty Baptist Church i Hartwell i Georgia. Först i går blev en videoinspelning från talet känd för en bredare allmänhet, skriver Dagens Nyheter.

Paula Broun säger att evolutionsteorin, embryologin och Big bang "är lögner som är gjorda för att hålla mig och alla andra som har lärt sig detta från att de behöver en frälsare”.

Vidare sade Broun, som är läkare, att han är övertygad om att jorden är omkring 9 000 år gammal och att den skapades av Gud på sex dagar. Han säger att han sett "massor av vetenskapliga fakta" som visar att detta var sant.

– Som er kongressledamot så håller jag Bibeln som den guide som leder mig i alla delar av livet, sade han i baptistkyrkan.

Paul Broun är ledamot kongressens kommitté för vetenskap, rymdfart och teknik.

En talesperson för Broun säger i en kommentar att "Dr. Broun talade i förtroende inför en större grupp i en kyrka om sin personliga tro när det gäller religiösa frågor".

IT-skandalen på Transportstyrelsen
Annons
Annons
Europakonferensen
Annons
Annons