Rapparen Sebastian Stakset drog fullt hus i pingstkyrkan Eskilstuna

Hiphop-artisten och tidigare kriminelle Sebastian Stakset mötte Jesus – och drar nu fulla hus i landets kyrkor.– Jag var en ambassadör av hat i många år. I dag är jag stolt att kalla mig en ambassadör av kärlek, av Jesus Kristus, sa han i Eskilstuna pingstkyrka på lördagskvällen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det är länge sedan det var så fullsatt i pingstkyrkan i Eskilstuna. Uppskattningsvis drygt 600 besökare – många tonåringar av mångkulturell blandning ville lyssna till hiphop-stjärnan, känd från Kartellen, som blivit frälst. Kanske hälften av dem syns sällan i en kyrka.

Förutom en kyrksal, där många fick stå längs väggarna, direkt-tv-sändes kvällen också till den intilliggande församlingsvåningen, också där fyllt till sista plats, när Dagen var på besök.

Nattklubb förra gången

Senaste gången Sebastian Stakset framträdde i Eskilstuna var det på en nattklubb fylld med mycket alkohol och droger, men också med ångest, hat och depression. Nu kom sångaren för att säga "förlåt" och för att berätta att det i Jesu namn finns frihet från ett inre och yttre slaveri.

– Jag står här i dag som en fullständigt fri man, med ett hjärta full av kärlek. All ära till Jesus Kristus, sa han och möttes av applåder.

 

Läs också: Sebastian Stakset: Jag vill presentera Jimmie Åkesson för Jesus

 

Pratade direkt till unga tonåringar

Tre nyskrivna låtar sjöng Sebastian Stakset. Han kommunicerade också direkt med unga tonårsgrabbar i publiken, varav några hade svårt att sitta still. Han gick ner från scenen och kramade om en av grabbarna.

– Jag ser att det finns hopp och liv i dina ögon. Du är älskad, du är värdefull, sa Stakset och berättade att han själv i den åldern var helt trasig och hade självmordstankar, och inte lyssnade på vad lärarna sa i skolan.

Bjöd in till förbön

I slutet av gudstjänsten bjöd Sebastian Stakset in till förbön för frälsning - och åtminstone 100 ungdomar strömmade fram i lokalen (svårt att bedöma exakt antal). Med sig hem fick de som ville ett Nya testamente - och i nästa vecka anordnas en grundkurs i kristen tro i pingstkyrkan, en så kallad Alpha-kurs, för den som vill veta mer.

Fotnot: Ett längre reportage kommer att publiceras om Sebastian Stakset i Dagen på fredag (17 mars).

Annons
Skogsbränderna
Annons