Rättvisan vinner i kyrkans spel

Svenska kyrkans ungdomar ska bli ännu mer målmedvetna vad gäller miljö- och demokratifrågor. Därför har man nyligen gett ut brädspelet Optimum som ska användas i ungdomsgrupper.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Svenska kyrkans unga har under flera år i sina ungdomsgrupper diskuterat globala miljö- och rättvisefrågor. Hur man som individ kan göra skillnad och ett aktivt val genom att exempelvis handla rätt produkter.

För att engagera fler ungdomar i de här frågorna har Svenska kyrkans unga med hjälp av spelfantasterna Jakob Hammarbäck och David Fällmar gjort brädspelet Optimum.

– Vi vill genom spelet visualisera miljö- och demokratifrågor. Vi måste ha kläder och försörja oss, men i spelet lär man sig att man ibland gör det på andras bekostnad, säger Jakob Hammarbäck.

Flera stora frågor

Spelet ska nu skickas ut till alla lokalavdelningar inom Svenska kyrkans unga i landet. Anna Rehnberg, handläggare för globala påverkansfrågor i Svenska kyrkans unga är nöjd med resultatet.

– Det är roligt att spela och det har lett till intressanta diskussioner. Spelet tar upp flera olika delar som är viktiga för att göra samhället mer hållbart, den miljömässiga delen, den sociala delen med mänskliga rättigheter och den ekonomiska delen som också är en rättvisefråga.

Annons